Den didaktiske podcast:
16 nye episoder er klar til brug i EUD 

Podcast er blevet et hit blandt mange. Men kan det populære lydmedie også bruges i faglige sammenhænge til at øge elevernes motivation for at læse i grundbogen, koble teori til praksis og give en større forståelse for fagets fagbegreber?

Det undersøger CIU, 14 erhvervsskoler og 4 forlag i udviklingsprojektet ”Den didaktiske podcast”, hvor der herigennem udvikles didaktiske læringsforløb med podcast til brug i EUD. 

Tidligere på året delte vi projektets første 4 læringsforløb med i alt 16 podcastepisoder, og nu er vi klar til at dele yderligere 16 episoder med jer. Find de nye læringsforløb herunder, der også indeholder lærervejledninger med forslag til afvikling i undervisningen.

Handel i hjertet: Podcast til handels- og kontorelever

Jens Dræby og Jeppe Schroll Andersen, undervisere på Tietgen Business, tager ud på mission for undersøge aspekter af arbejdet inden for handels- og kontorbranchen. 

På deres vej møder de en butikschef og en tidligere elev i Bygma Proff, der giver konkrete eksempler på arbejdsopgaver og udfordringer i forhold til primært B2B.  Eleverne hører også om, hvad man skal kunne, og hvordan man som elev kan realisere sine drømme om en fremtid inden for branchen.

Find elevside med podcasten her
Find lærervejledning
her

Skurvognen: Podcast til tømrerelever

Karsten Jepsen Friis og Rasmus Borg Svane Beck fra Hansenberg opsøger og går i dialog med forskellige repræsentanter fra tømrerfaget, så kommende lærlinge får et konkret indblik i livet på en byggeplads. Byggepladsen er nemlig det grundlæggende tema i denne podcast, hvor eleverne blandt andet får gode historier fra skurvognen.

De bliver i løbet af podcasten klogere på, hvad man skal kunne som medarbejder på en byggeplads med særligt fokus på sikkerhed og affaldshåndtering – både her og nu, men også i et fremtidigt bæredygtigt perspektiv.

Find elevside med podcasten her
Find lærervejledning her 

Staldtips: Podcast til landbrugselever

Podcasten stiller skarpt på forskellige emner inden for foder, mælkekvalitet og kvægproduktion. 

Kristoffer Risgaard Eriksen og Henrik Jensen fra Dalum Landbrugsskole kommer i podcasten omkring vigtige fagbegreber og kobler teorien med det praktiske arbejde sammen med landbrugselev Julie Bæk, der er i praktik hos et konventionelt landbrug, og landmand Christian Bonde, der driver en økologisk besætning.

Find elevside med podcasten her
Find lærervejledning her

Typisk tirsdag: Podcast til SOSU-elever

Claus Tronborg Jensen og Carsten B. Sørensen fra SOSU Syd tager ud på mission for at tale med fagpersoner fra både skole og praksis, og bygger derved bro mellem lovgivning og hvordan den udmøntes i det praktiske arbejde en typisk tirsdag.

Forløbet består af fire episoder, der hver især fokuserer på aspekter i regler, lovgivning og kompetencer til SOSU-elever.

Find elevside med podcasten her
Find lærervejledning her

Om projektet

Podcastene tager udgangspunkt i fagenes grundbøger, supplerer det teoretiske stof og levendegør det med overvejelser og praktiske erfaringer fra både elever, lærere, mestre samt virksomheder og krydres bl.a. med autentiske lydspor fra branchen. Læs mere om overvejelserne bag udviklingsprojektet her.  

I projektet giver eleverne feedback på, hvordan det er at lære via podcast. Du kan læse, hvad over 500 elever mente om projektets første 16 podcastepisoder og brugen af disse som læremidler. Læs resultaterne her.

Med støtte fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje.

Læs også

Gå tilbage til forsiden her.