Overblik over AI- og ChatGPT-aktiviteter

AI, ChatGPT, kognitive partnere, kunstig intelligens. Kært barn har mange navne, og teknologien udvikler sig hele tiden. Nedenfor finder du et overblik over vores forskellige tilbud - uanset hvad du kalder teknologien.

Få besøg af CIU

Skal din skole blive klogere på ChatGPT? ChatGPT tog verden med storm sidste år, og siden har den givet anledning til både jubel, hovedbrud og debat i uddannelsesverdenen.

Står jeres skole – ligesom mange andre skoler – og klør sig i håret over, hvordan vi skal håndtere de nye chatbots indtog på elevernes computere? Så book et besøg af CIU.

Besøget kan skræddersyes præcis til jeres skole: Som oplæg, som pædagogisk dag, fysisk, hybridt eller online, alt efter jeres ønske.

Det kunne fx se således ud:
• Præsentation af ChatGPT og kunstig intelligens
• Konkrete eksempler
• Diskussion: Hvad kan det bruges til?
• Didaktiske muligheder og konsekvenser
• Erhvervsfaglige forandringer
• Diskussion: Hvad er “uretmæssig hjælp”?
• Fremtidsperspektiv

Over 500 personer er allerede blevet klogere på ChatGPT i samarbejde med CIU. Skal vi også besøge din skole? 

Book et besøg

Peter BruusChefkonsulent+45 2078 3424peter@ciuud.dk

Learning Factory om kunstig intelligens – anvendelse i undervisningen

Kunstig intelligens er en teknologi i rivende udvikling og har potentiale til at blive din kognitive sparringspartner. Det er vigtigt for undervisere, konsulenter og ledere i erhvervsuddannelserne at have en grundlæggende forståelse for AI og teknologiens anvendelse i undervisningen.

Ved deltagelse i denne Learning Factory får du en grundlæggende viden om kunstig intelligens (AI) og dens anvendelse i undervisningen. Vi udvikler færdigheder i at anvende AI-værktøjer og teknologier i praksis. Ved at kombinere viden og færdigheder vil du blive klædt på med de nødvendige kompetencer til at integrere AI i undervisningen og forbedre elevernes læring.

Læs mere om Learning Factory i kunstig intelligens og tilmeld dig forløbet.

Mini-Learning Factory om kunstig intelligens – anvendelse i undervisningen

I denne mini-Learning Factory vil vi undersøge, hvordan AI kan integreres i eksisterende undervisning og på jeres specifikke skole som helhed. Læs her, hvad en mini-Learning Factory er.

Målet er, at deltagerne udvikler en grundlæggende forståelse for AI og kan tage stilling til, hvordan skolen kan integrere AI i undervisningen og på skolen generelt. Indholdet vil omfatte:

• Hvad er AI, og hvordan fungerer det?
• Anvendelse af AI i undervisning og på skolen
• Udvikling af konkrete løsninger til implementering af AI på skolen

Læs mere om muligheden for en mini-Learning Factory i kunstig intelligens.

Introduktion til ChatGPT – materiale i kataloget

Som videnscenter for anvendelse af it i undervisningen – der som hovedopgave har at indsamle, formidle og udbrede praksis- og forskningsviden om it i undervisningen, ser vi det som en af vores hovedopgaver at gøre netop dette, især når en ny teknologi dukker op – altså blive klogere på, hvad teknologien kan bibringe undervisningen.

På denne side om ChatGPT kan du læse mere om CIU’s introduktion til den nye teknologi. Her deler vi også vores erfaringer – praktiske og didaktiske – med brug af ChatGPT.

Online møder om ChatGPT

CIU afholder online møder om ChatGPT og AI. Lige nu har vi følgende i støbeskeen:

• Tirsdag den 16. maj 2023 går vi mere praksisnært til værks, hvor CIU vil præsentere forskellige teknikker til at skrive en instruks – en såkaldt prompt – og vise forskellene på de resultater, det giver. Du vil som deltager selv teste chatbottens funktioner.

Har du spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Center for IT i undervisningen+45 2275 9758post@ciuud.dk

Opdateret 21.03.23

Til forsiden