Klik og hent - vurder Otiom

Otiom til SOSU- og PA-uddannelserne er en del af 'Klik og Hent' - din samlede undervisningsforløbspakke omkring konkrete velfærdsteknologier.

Beskrivelse af Otiom

Otiom er en tryghedsskabende teknologi, en sporingsenhed, til personer med demens. Otiom brikken kan lægges i lommen, bæres i snor eller syes ind i tøjet. Otiom brikken kommunikerer med hjemmebaser som placeres i borgerens lejligheder eller på opholdsarealer, hvis det er på et bosted.

Vurder Otiom

I vurder/videreudvikle skal eleven ud fra VTV-modellen vurdere Otiom i forhold til brugervenlighed, funktionalitet, implementering og rentabilitet (samfundsmæssig økonomi) og anvende sin viden om Otiom, videreudvikle og beskrive mulige forbedringer af Otiom.

Undervisningsforløb

Formålet med undervisningsforløbene er at:

  • informere og inspirere undervisere på SOSU-skolerne til hvordan de kan inddrage og anvende velfærdsteknologi i undervisningsforløb
  • sætte fokus på hvordan vi kan øge anvendelse og implementering af materiale på videnscenterportalen
  • udvikle pakkeløsninger/guide der er klar til brug i undervisning på skolerne, det skal være let tilgængelig og implementerbar. Materialet er differentieret og kan anvendes på flere uddannelsesniveauer

Forløbene er tilpasset til hovedforløbene på SOSU- og PA-uddannelserne, hvorfor du som underviser finder en målrettet underviservejledning og spørgsmålsark til eleverne omend det er SSA, SSH eller PA.

På nedenstående links kan du tilgå vurder Otiom til SOSU- og PA-forløb.

Hvis eleverne ikke har kendskab til teknologien, anbefaler vi, at de arbejder med forløbene kend Otiom og anvend Otiom først.

Har du spørgsmål?

Marianne Heilskov-RousingVidenscenterkoordinatormhe@sosuranders.dk