FOA artikel om VR i undervisningen

Fagbladet FOA har i juni udgaven publiceret to artikler målrettet henholdsvis SOSU og Pædagogisk omkring elevers brug af VR.

Siden vi, i maj 2020, kunne offentliggøre de første resultater af vores Virtual Reality undersøgelse ‘SOSU-elevers brug af VR i undervisningen‘ har FOA publiceret to artikler herom i deres fagblad – den ene omkring SOSU-uddannelserne og den anden omkring det pædagogiske område.

Artiklerne ser nærmere på, hvordan SOSU-skoler eksperimenterer med virtual reality i undervisningen, og at det ifølge eleverne øger deres læring, samt gør kommende pædagogiske assistenter bedre rustet til arbejdet med børnene. Du kan læse artiklerne nederst på siden.

Du bliver blandt andet præsenteret for social- og sundhedseleven Kim, der fortæller hvordan det er at benytte sig af VR i undervisningen og den pædagogiske assistentelev Emilie, som ser en 360 graders video gennem VR-briller – hun fortæller, brillerne giver hende en oplevelse af at være fysisk til stede i den børnehave, videoen foregår i.


Om undersøgelsen

169 elever på social- og sundhedsuddannelser og pædagogisk assistentuddannelse deltog i undersøgelsen.

Formålet er at få et samlet overblik over hvad SOSU-elever mener om brugen af VR i undervisningen på SOSU-uddannelserne i Danmark, herunder hvordan de oplever deres eget læringsudbytte og hvordan deres motivation påvirkes ved brugen af VR i undervisningen.

Har du spørgsmål?

Thomas EggersenKoordinator+45 21 44 68 62teg@vfvvest.dk