Flere og flere frivillige personer og organisationer i færd med at 3D printe visirholdere til blandt andet sygehuse - Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark er heriblandt.

Landet over mangler Regionerne værnemidler i kampen med Corona virus, særligt ansigtsmasker, engangshandsker, dragter og visirer. Sidstnævnte har skabt en bevægelse for personer og organisationer med 3D printere. Bag bevægelsen står Facebookgruppen DK-MAKER Mod Corona.

For Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark er 3D printere er en del af  De Mobile Udstyrspakker, og det var derfor naturligt at støtte op og bidrage med at printe værnemidler til sundhedsvæsnet.

På nuværende tidspunkt printer videnscentret til Region Nordjylland og Region Syddanmark og på 24 timer er 8 visirer printet. Det tager i gennemsnit 2 timer at printe et visir – afhængig af ens printer.

visir 3d print

Det virker simpelt at printe en visirholder, men det gør en forskel for det danske sundhedsvæsen. Når man som privatperson eller organisation kan printe egne værnemidler, er det et tydeligt billede på, hvordan en moderne teknologi kan skabe inspiration, nytænke sit brug og i dette tilfælde være med til at producere  akut-materiale.


Hvad kan jeg gøre?

Hvis du har en 3D printer, kan du printe visirholdere, men har du ikke en printer, og stadig ønsker at biddrage, er der efterspørgsmål på transparenter / lamineringsark og elastikker, der bruges til visirerne.

Du kan aflevere delelementer eller et færdigt visir ved dit regionale pakkespot, som DK-Makers har etableret, og herefter sendes de videre til blandt andet hospitaler. Til hver region/område er der oprettet en Facebook-gruppe med relevante informationer.

For mere information tilmeld dig Facebookgruppen DK Makers mod Corona, hvor du finder nærmere beskrivelse og printvejledning. Du kan også læse mere på DK Makers hjemmeside