SOSU Event 2019

SOSU'er tør eksperimentere med velfærdsteknologi - det fik vi vist ved SOSU Event 2019.

Den 14. maj 2019 afholdte vi i samarbejde med Welfare Tech SOSU Event 2019 på SOSU Nord.

Vi havde mere end 100 deltagere fra blandt andet praksis, kommuner og skoleinstitutioner fordelt over hele landet.

Dagen startede med oplæg fra Videnscenterleder René M. Larsen og Videnscenterleder Maj Britt Weidinger fra Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark, som indledte med velfærdsudfordringen, videnscentrenes fælles mål, og hvilke indsatsområder videnscentrene fokuserer på, samt hvad de kan tilbyde af arrangementer og initiativer f.eks. Mobile Udstyrspakker, Faglærernetværk og pop-up workshops.

Dernæst var oplæg fra Heidi Løvschall, projektleder, Digitalisering og velfærdsteknologi, Hjørring Kommune, som fortalte om processen ved implementering af velfærdsteknologi i praksis – og at det oftest ikke er så enkelt, som først antaget og Magdi Engelstoft el-Toukhy fra Hippomini. Magdi fokuserede på velfærdsteknologi og brugderdreven innovation.

I løbet af dagen deltog deltagerne begejstret i vores workshops:

  • Virtual Reality og vores ViVA lejlighed
  • MakerSpace
  • Guidet tur på markedspladsen
  • Pædagogik og Velfærdsteknologi.

Dagen blev afsluttet med en præsentation om succeshistorier om brug af Virtual Reality i praksis ved Sune Buch-Sloth, chefkonsulent for velfærdsteknologi i Rødovre kommune. Zoe Zachariassen, konsulent, Digitalisering og Information og Kenneth Hansen, konsulent, Digitalt Kompetenceløft, Københavns Professionshøjskole.

Welfare Tech fik givet stafetten videre til Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark, som afholder SOSU Event 2020.

Det var en dag som i særdeleshed stod i SOSU-, velfærdsteknologi- og kreativitetens tegn.


Praktisk information

Vi har udviklet to forløb omkring MakerSpace og Pædagogik og Velfærdsteknologi baseret på workshoppen fra spor 2 og 4.

Præsentationer fra oplægsholdere bliver tilgængelige her på siden samt en video fra eventets start og afslutning.