Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Forskning

Den 11. marts afholdte Videnscentret et online forskningsforedrag med videnscenterleder René M. Larsen og Jens Dinesen Strandbech, Cand.IT, Ph.d. i Sociale robotter.

Det talte de om:

Videnscenterleder René M. Larsen:

Velfærdsteknologisk dannelse – det er titlen på videnscentrets ph.d. projekt, som er et aktionsforskningsprojekt om velfærdsteknologisk dannelse(s-didaktik) mellem skole og praktik.

Projektet har i den overordnede ramme fokus på, hvilke pædagogiske, herunder didaktiske metoder og værktøjer, der kan understøtte undervisningen på det velfærdsteknologiske område og skabe rammer for velfærdteknologisk dannelse hos SOSU-elever. Desuden er der i projektet fokus på, hvordan transfer på det velfærdsteknologiske område understøttes mellem skole- og praktikforløb.

 

Jens Dinesen Strandbech, Cand.It, Ph.d. i Sociale robotter:

Begrebet robotter bliver brugt ganske meget i disse år. Men hvad dækker ”robotter” egentligt over og har de egentlig en plads i sundhedsvæsnet? Jens vil med fokus på sundhedssektoren giver en introduktion til begrebet robotter og give en introduktion til forskellige typer af robotter du som patient, pårørende eller personale i det danske sundhedsvæsnet kommer til at blive udsat for. Jens vil i hans oplæg fokusere på erfaringer fra hans egen forskning mellem personer med svær demens og menneskelignede robotter. Præsentationen vil være en blanding af præsentation og diskussion, målrettet alle med interesse for fremtidens sundhedssystem og sundhedsteknologi. Kendskab til robotteknologi eller demens er ikke en forudsætning.


Vi livestreamede fordraget

Som et nyt tiltag livestreamede vi foredraget på Facebook, så alle interesserede kunne følge med uanset hvor de befandt sig

 

Du kan se eller gense foredraget her


 

Om Jens

Jens er Cand.IT. i Informationsteknologi og Informationsarkitektur fra Aalborg Universitet i 2012. Han har i sin ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet forsket i interaktionen mellem sociale robotter og personer med med svær demens. Her har han hos SOSU Nords Future Lab undersøgt hvad disse robotter kan bruges til, og hvor der er etiske spørgsmål, der skal besvares. Jens har flere års erfaring som projektleder på initiativer, der bidrager til sundhedsinnovation og forskning. Han er i dag ansat ved Syddansk Sundhedsinnovation i Odense.

Vi har tidligere fortalt om Jens’ forskning – det kan du læse her.