Telenoid kan forbedre dementes ordforråd

Telenoid kan forbedre dementes ordforråd og dermed gøre dem mere socialt aktive, viser ny forskning. "Sociale robotter skal være løftestang for mere dialog med mennesker - ikke en erstatning," ifølge Jens Dinesen Strandbech (på billedet).

Jens Dinesen Strandbech har i maj fået sin titel som ph.d. En afhandling som han blandt andet har lavet i samarbejde med SOSU Nords Future Lab.

Formålet med ph.d-afhandling var at undersøge interaktionen mellem den social robot Telenoid og ældre personer med svær demens.

Konklusionen bidrager med viden om de roller, udfordringer og muligheder menneskelignende sociale robotter kan indtræde i, skabe og løse i fremtidens sundheds- og velfærdssystem.

 

Det siger medierne

Om ph.d.-afhandlingen

Titlen på ph.d.-afhandlingen er:  Humanoid Robots for Health and Welfare – On Humanoid Robots as Welfare Technology Used in Interaction with Persons with Dementia – OG du kan downloade den her

Ph.d.-afhandlingen er baseret på et samarbejde mellem Aalborg Universitets eLearning Lab, SOSU Nord Future Lab og Hiroshi Ishiguro Laboratories ved Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) i Nara, Japan.

 

Kontakt

For yderligere info kan du kontakte Jens på Jensstrandbech@gmail.com

 


“Vi kan se et markant forbedret ordforråd hos de ældre.
De går fra at kommunikere via lyde til ikke alene at have ord, men også til at kunne formulere sætninger.
Det er en markant forbedring af ordforråd, som gør dem i stand til at udtrykke nogle nuancer i forhold til deres liv og i forhold til den pleje, som de modtager.
Og det er jo en stor del af livet for en person med stærk demens
, fortalte Jens Dinensen Strandbech til welfaretech i 2015 – læs hele artiklen her

 

Jens Dinesen Ph.d.