Hos VidensCenter Procesteknologi ser vi tilbage på 2021 og ser frem til et 2022 i bæredygtighedens tegn

2021 har været endnu et år med coronarestriktioner, som har påvirket vores dagligdag.

Hos VidensCenter Procesteknologi har vi heldigvis stadig kunnet arbejde målrettet med formidling af den nyeste viden til elever og undervisere på landets erhvervsskoler og organisationer og virksomheder på tværs af landet.

I løbet af 2021 har VidensCenter Procesteknologi deltaget i en række konferencer og været vært for flere arrangementer for virksomheder og organisationer inden for industrien.

Vi har bl.a. været til Industriens Dag, PI-Summit og et arrangement af DI Lærlingeindsatsen samt afholdt flere webinarer.

Ved at være en del af stærke samarbejder på tværs af industrien, organisationer, skoler og virksomheder er vi med til at styrke erhvervsuddannelserne og industriens fremtidige medarbejdere.

Vi har i juni afholdt DM i elevbrygget øl, hvor skoler på tværs af landet kæmpede om at blive kåret danmarksmestre i elevbrygget øl 2021. Elever fra EUC Lillebælt, ZBC Roskilde, Uddannelsescenter Holstebro og Erhvervsakademi Aarhus stillede op med deres bud på den bedste øl, og det var eleverne fra Erhvervsakademi Aarhus, der løb med sejren med vinder-øllen “Den Syrlige”.

I 2021 har vi også haft digitaliseringen i fokus, hvor vi bl.a. har inkorporeret VR og AR i undervisningen og testet anvendelsen af VR som en del af L-AUS-undervisningen.

Vores undervisere fra EUC Lillebælt og Kold College har i løbet af hele 2021 fortsat arbejdet med at producere nye undervisningsforløb, så undervisere fortsat kan inspirere og sikre elevernes læring med opdateret viden.

 

I 2022 skal vi arbejde endnu mere målrettet med grøn omstilling og bæredygtighed i videnscentret og på tværs af uddannelserne. I slutningen af 2021 modtog vi 6 mio. kr. af regeringen til arbejdet med at udvikle og afprøve nye undervisningsforløb og materialer.

Med bevillingen kan vi være med til at sikre, at elever som landets fremtidige produktions- og industrimedarbejdere samt undervisere kan imødekomme nye krav og arbejde effektivt og miljøbevidst.

Der er i 2021 på EUC Lillebælt også opstart af en ny digitaliseret lageruddannelse samt opstart på specialerne Produktivitet på industrioperatøruddannelsen og Pharma & Fødevareingrediens på procesoperatøruddannelsen og som AMU-kursus.

 

Vi ser frem til et 2022 i bæredygtighedens og udviklingens tegn.