Fredag den 2. februar tog Videncenter for Velfærdsteknologis AI-konsulent Steffen Thrane Elgaard og velfærdsteknologikonsulent Olena Podpletnia Jørgensen afsted på en digital odyssé ved den længe ventede teknologikonference – Nordic AI and Metaverse Summit.

Dagen startede kl. 08.30 med morgenmad og indtjekning, hvor der var mulighed for både morgenmad og kaffe. Det var også her, kontakt blev dannet til firmaet Virsabi. Virsabi beskæftiger sig med VR/AR, og der var mulighed for at afprøve begge teknologier. En potentiel samarbejdspartner til at højne indlæringseffektiviteten hos eleverne hos SOSU-skolerne og reducere eks. farmaceutiske fejl, når eleverne kommer ud i praksis.

Kl. 09.30 gik den karismatiske Mie Bilberg, Chief consultant – DI E-Commerce, og den visionære Camilla Ley Valentin, Director – DI Digital, på og bød velkommen samt gav et indblik i, hvordan dagen ville forløbe. Efter velkomsten var oplægget, “Anticipatory Leadership in an Age of Digital Transformation “, af den dygtige Lasse Jonasson fra CIFS. Et oplæg, der sendte alle ind i en fremtid, hvor ledere er digitale frontløbere, der leder os alle gennem AI-landskabet med ynde og indsigt.

Hans Jørgen Wiberg trådte efterfølgende på scenen. Hans projekt ”Be My Eyes” var en hjertevarmende fortælling, der beviste, at teknologi og medfølelse kunne gå hånd i hånd. Samarbejdet med OpenAI fik alles “øjne” til at åbne sig vidt op, forundret over mulighederne ved AI-drevne virtuelle frivillige. Et nyt tiltag blev vi ligeledes sat ind i – ”Be My AI”. En AI-løsning funderet i OpenAI’s GPT-model, hvor man i stedet for en virtuel frivillig, kan blive hjulpet af AI til at beskrive billeder, ingredienser og meget mere.

Peter Hesseldahl satte tingene i perspektiv omkring, hvordan AI og Metaverset omformer vores 2024-virkelighed. Et kort blev vist, der gav et indblik i, hvor Metaverset ‘er’, hvor det forventes at være, samt hvor potentialerne ligger.

Efter en kort kaffepause, der hele dagen endte med at blive for kort, da samtlige oplægsholdere havde meget på hjerte samt engagement, var det tid til ”Campfire Chat” med NVIDIA’s Rasmus Bisgaard. Der gav et exceptionelt indblik ind i Nvidea som organisation, og hvordan de nu befinder sig som den sjette største IT virksomhed i verdenen – GPU’er til AI. Derudover var der gode bud i henhold til, hvordan man kunne holde sig ajour i forbindelse med den teknologiske udvikling indenfor AI, VR/AR og Metaverset.

Eftermiddagens breakout-sessioner var en buffet af innovation samt blik ind i en forgyldt fremtid. Fra Adobes kreative vision til gen Z-sprogtolken præsenteret af Anna Katrine Matthiesen var dagen en mesterklasse i fremtidssikring af vores sind. Oplægget af Timmy Ghiurau, Innovation Leader, Volvo Cars, Co-founder, The Point Labs, omhandlende Volvos transformative designparadigmer og hans arbejde med Alex McDowell, narrative designer og creative director af “Minority Report” med Tom Cruise i hovedrollen, gav et unikt og uventet indvlik ind i, hvordan man kan designe eks. læringsmiljøer samt forandringslede i en organisation.

Da dagen nærmede sig sin afslutning var der ”Summit Reflections”, og derefter blev der tid til networking. En samtale opstod med Morten Rongaard, tidligere CEO af Reality+ og Co-CEO af PixelPai. Han kan muligvis være behjælpelig for Videnscenter for Velfærdsteknologi i udviklingen af en sikker, centraliseret AI-løsning, der kan gavne både undervisere og elever på SOSU-skolerne.

John Dabill, Rasmus Bisgaard, Mie Bilberg og Bugge Holm Hansen
Lasse Jonasson
Timmy Ghiurau
Olena Podpletnia Jørgensen prøver VR
Steffen Thrane Elgaard

Har du spørgsmål?

Steffen Thrane Elgaard
AI konsulent