Vil du dykke ned i kroppens anatomi og cellens opbygning gennem VR eller film?

Der er udviklet to apps og seks film omkring kroppens anatomi og cellens opbygning, som undervisere kan bruge i deres naturfagsundervisning.

Apps

Kroppens anatomi

I appen ’kroppens anatomi VR’, kan du og dine elever studere sygdomme, knogler, muskler og organer, der lever i kroppen i en 360° AR oplevelse. Eleverne får kendskab til grundlæggende anatomi med navne på muskler, knogler og organer eller se hvordan forskellige sygdomme er synlige i kroppen.

Eleverne oplever kroppen på nærmeste hold, når de i appen placerer et skelet foran dem og kan se muskler, knogler og organer og sygdomme (knogleskørhed, alzheimer, blodprop i ben, hjerte og hjerne, KOL, urinvejsinfektion, kunstig hofte, slidgigt hofte, tryksår, balle, gigtfingre, fraktur underarm, skrumpelever og mavesår). Dette er med til at give eleverne en særlig mulighed for at udforske anatomien på en ny og engagerende måde.

Cellens anatomi

Du og dine elever kan i appen ’cellens anatomi’ udforske cellen i et 360° univers, hvor de bliver guidet gennem cellens grundlæggende opbygning fra cellemembran til cellekerne. Eleverne kan, i eget tempo, interagere med de enkelte organeller i cellen, hvor de får en nærmere forklaring om ribosom, nukleolus, cellemembran, mitokondrier, forbrændingen, DNA, endoplasmatisk reticulum, lysosom, golgiapparatet, transportvesikler og cytoskelet.

Appen kan desuden ses som et supplement til naturfagsbøger.

Vores apps ’Kroppens anatomi’ og ’Cellens anatomi’ er udviklet til iOS og Android.

Film om cellens opbygning

Foruden appen ’cellens anatomi’ er der produceret en filmserie bestående af seks film omkring cellen:

Synapsespalten og medicin – psykofarmakas påvirkning på nervecelle 

Filmen fokuserer på, hvordan psykofarmaka påvirker kommunikationen mellem nerveceller i synapsespalten og udforsker de forskellige mekanismer, som medicin bruger til at regulere neurotransmittere og behandle neurologiske lidelser. Uanset om du eller dine elever er interesseret i psykologi, medicin eller blot ønsker at forstå, hvordan disse stoffer påvirker vores mentale sundhed, vil denne film give dig og dine elever en dybere indsigt.

Se filmen her

Proteinsyntese i cellen

Dybt inde i cellens mikroskopiske verden udfolder sig en utrolig proces. Denne film tager dig og dine elever med på en opdagelsesrejse gennem cellens indre værksteder, hvor proteinsyntesen finder sted. Oplev den komplekse dans af molekyler og RNA, der samarbejder for at skabe de afgørende proteiner, der driver livets fundament.

Se filmen her

 Cellens Opbygning 2D – Cellens anatomi 

Denne episode dykker ned i de grundlæggende byggesten af alle levende organismer og udforsker cellens komplekse struktur. Fra cellemembranen til cellekernen kommer du og dine elever med på en visuel rejse gennem cellens anatomi og giver dig og eleverne en forståelse for, hvordan cellen fungerer som livets fundament.

 Se filmen her

Nervecellens Opbygning – nervesignaler i synapsen

Tag med på en rejse ind i hjertet af nervecellebiologien og udforsk, hvordan nervesignaler transmitteres gennem synapsen. Filmen går i dybden med den komplekse struktur af nerveceller og afslører de utrolige mekanismer, der styrer kroppens nervekommunikation.

Se filmen her

Cellens Anatomi – 360° film med cellens opbygning 

Du og dine elever bliver guidet igennem cellens opbygning lige fra cellemembranen og ind til cellekernen i både apps og video. Det er et stærkt visuelt supplement til den teori, der er i bøgerne, som kan være svært at forstå, da det er meget abstrakt. Med denne 360° video bliver alt forklaret i et simpelt sprog og meget visuelt, så teorien for liv og bliver håndgribelig på en helt anden måde end at læse nogle underlige ord i en naturfagsbog.

Se filmen her

Cellembran og transport 

Se filmen her

Vi har samlet alle seks film i en filmserie, som du tilgår på nedenstående link.

‘Kroppens anatomi’ og ‘Cellens anatomi’ samt 360° filmene er udviklet og produceret i samarbejde med Khora Virtual Reality.