Velkommen til Steffen Thrane Elgaard - tovholder for AI-udvikling samt kompetenceudvikling hos Videnscenter for Velfærdsteknologi

Videnscenter for Velfærdsteknologi er glade for at byde Steffen velkommen.

Steffen har en rig baggrund indenfor bæredygtighedskonsultation, iværksætteri og akademisk ekspertise i anvendt filosofi. Mens Steffen påtager sig rollen som en nøglebidragyder til VFV, ser vi frem til at udforske forskellige områder indenfor kunstig intelligens (AI) og kompetenceudvikling under Steffens vejledning.

Fokus på AI-Kompetenceudvikling

Hos VFV vil Steffen lede kompetenceudviklingsinitiativer indenfor AI samt udviklingsprojekter. Fokusområderne inkluderer:

 • Kompetenceudvikling af undervisere indenfor AI
  • Samarbejde med landets SOSU-skoler for at øge opmærksomheden på AI.
  • Kontinuerlig kompetenceudvikling for SOSU-skolernes medarbejdere.
  • Konceptualisering af en uddannelsesdag om AI i samarbejde med CIU.
 • Udvikling af opgaver med fokus på AI:
  • Skabelse af undervisningsopgaver for SOSU-skolernes elever i samarbejde med interessenter.
  • Udvikling af mindst fire elevrettede opgaver med fokus på AI.

Professionel baggrund

Steffen agerede, i sin sidste stilling, som bæredygtighedskonsulent, projektleder og produktansvarlig hos Senpage Consulting, hvori han med succes navigerede en dobbeltrolle som både klient og serviceudbyder. Gennem sit samarbejde med Senpage Consulting, hvilket havde sit fundament i hans startup, en applikation der anvender sprog- og billede-AI til samskabelse af børnehistorier, har Steffen udviklet og udvist gode ledelsesevner. Blandt andet påvist ved at forbinde interessenter, lede et otte-personers team og etablere et internationalt netværk i processen. Samarbejdet med Senpage Consulting inkluderede ligeledes deltagelse i konferencer, skabelse af markedsføringsmateriale og vellykkede præsentationer for forbrugere og institutionelle ledere.

Tidligere spillede Steffen en afgørende rolle som iværksætter hos Erhvervshus Nordjylland og bidrog til konceptudviklingen af en intern CSR-softwareløsning. I løbet af denne periode validerede Steffen produktet, anvendte rudimentære programmeringsfærdigheder og påtog sig ansvar, der spænder over produktudvikling, forskning og markedsføring.

Akademisk baggrund

Steffen besidder en kandidatgrad i anvendt filosofi med en specialisering i bæredygtigheds- og teknologifilosofi fra Aalborg Universitet. I løbet af sin kandidat dykkede han ned i kritiske projekter, såsom en undersøgelse af om en forbindelse mellem forretningsbæredygtighed og rentabilitet eksisterede, iværksætteretik, kunstig intelligens-etik samt kontrolproblemet. Den akademiske rejse begyndte med en bachelor i anvendt filosofi med et tilvalgsfag i psykologi. Steffens bachelorstudier omfattede projekter, der undersøgte robotrettigheder, balancen mellem arbejde og rekreation samt konceptet om værdifri videnskab.

Steffen sigter mod at etablere en baseline-måling af AI-implementering på landets SOSU-skoler og udvikle målrettede kompetenceudviklingskurser for medarbejdere. Med Steffens unikke kombination af erhvervserfaring, akademisk dygtighed og engagement i AI-uddannelse, forventer Videnscenter for Velfærdsteknologi en transformerende rejse i at fremme forståelsen og anvendelsen af AI indenfor velfærdsteknologi.

For yderligere forespørgsler eller samarbejdsmuligheder er du velkommen til at kontakte Steffen på nedenstående informationer.

Steffen Thrane Elgaard

Har du spørgsmål?

Steffen Thrane Elgaard
AI-konsulent