Styrket samarbejde på tværs

Mandag d. 6. marts havde vi, i Videnscenter for Velfærdsteknologi, fornøjelsen at samle det nye team bestående af både bæredygtighedskoordinatorer og velfærdsteknologiske koordinatorer fra landets 14 SOSU-skoler for første gang.

Formålet med dagen var foruden teambuilding at vidensdele og erfaringsudveksle på kryds og tværs af teams og funktion.

Teammødet blev afholdt i Silkeborg, SOSU Østjylland, hvor koordinatorerne fik mulighed for at prøve deres unikke demenssimulator. Demenssimulatoren er den første af sin slags i norden, og den giver en unik måde at lære om demens, hvor man oplever på egen krop, hvad det vil sige at leve med demens. Man får med andre ord et indblik i den demensramtes virkelighed.

Formiddagen startede med en fælles introduktion til det 21. århundredes kompetencer, hvor koordinatorerne arbejdede med metoden Open Space med fokus på, hvordan kompetencerne kan implementeres i undervisningen. Velfærdsteknologisk koordinator og facilitator Lene Munk sørgede for både dans og sang til stor fornøjelse for koordinatorerne.

Om eftermiddagen arbejdede bæredygtigheds- og velfærdsteknologiske koordinatorer hver for sig. For bæredygtighedskoordinatorerne var det første gang, de mødtes fysisk og en stor del af tiden blev brugt på at dele erfaringer fra egne skoler om arbejdet med bæredygtighed og konkrete projekter. Bæredygtighedskonsulenterne Caroline Christensen og Christian Greve introducerede desuden bæredygtighedskoordinatorerne til planlagte aktiviteter i 2023.

For velfærdsteknologiske koordinatorer var emnet procesledelse og arbejdet med projekter. Eftermiddagen blev faciliteret af Lise Flensburg, som arbejder med forumteater.

Dagen blev afsluttet med en fælles opsamling, hvor det var tydeligt at mærke, at koordinatorerne havde haft en spændende og idérig dag.