Oplægsholdere på bæredygtighedsdag

National bæredygtighedsdag for landets social- og sundhedsskoler

Den 18. november sætter Videnscentret fokus på bæredygtighed ude på landets social- og sundhedsskoler med en online national bæredygtighedsdag.

Mere end 1000 SOSU- og PA-elever deltager fra syv forskellige social- og sundhedsskoler.

Dagens byder på spændende oplæg og workshops, hvor elever og undervisere kan få større viden om, hvordan – og hvorfor bæredygtighed og grøn omstilling er vigtige i en SOSU-faglig kontekst.

Oplæg

Børnehuset Løvbakken (PA)
Børnehuset Løvbakken var Danmarks første Chora 2030 verdensmålscertificeret børnehave. Børnehaven har taget verdensmålene ind i alle aspekter af deres pædagogiske arbejde, arbejdsmiljø og som del af samfundet. De vil fortælle, hvordan man inddrager bæredygtighed og verdensmål på et pædagogisk niveau sammen med børnene, samtidig med at de vil forklare, hvordan de har tacklet de etiske overvejelser i at involvere børnene og den effekt, det har på både deres ansatte såvel som børnene og deres familier.

Center for Bæredygtige hospitaler (SOSU)
I oplægget stilles der skarpt på sundhedssektoren og den grønne udvikling – han præsenterer nogle nøgletal for, hvorfor det er vigtigt, man arbejder med det i netop sundhedssektoren. Derefter vil han præsentere konkrete tiltag, som Center for Bæredygtige Hospitaler arbejder med, her udvælges områder, som en SOSU-assistent potentielt kan komme til at arbejde med. Til sidst vil han sætte fokus på netop de kompetencer, der bliver vigtige som SOSU at besidde.

Kolding kommune (SOSU)
Kolding Kommune fortæller om deres arbejde med bæredygtighed i ældreplejen. Der stilles skarpt på både miljømæssige tiltag i forbindelse med madspild mm., samtidig med at de fortæller om, hvordan borgerinddragelse er med til at sætte fokus på social bæredygtighed. Derudover vil der blive fortalt om, hvorfor grønne kompetencer er vigtige, når vi taler om fremtidens SSA og SSH’er.

Anders Morgenthaler
Anders Morgenthaler giver en indflyvning til, hvorfor vi taler så meget klima, bæredygtighed mm., og hvordan man som privatperson kan blive grebet af hele omstillingen:
Anders Morgenthaler har lagt sit forbrug, sine madvaner og sine transportvaner om, så hans klimabelastning er så lille som mulig. Han gør det for verdens skyld, især for sine børns skyld, og i sidste ende helt og aldeles for sin egen skyld. Nu påstår han endda, at han ikke oplever det som et absolut sammenbrud af sin livskvalitet, og at det ikke er så svært, som man skulle tro!

 

Har du spørgsmål?

Caroline ChristensenBæredygtighedskonsulentcarh@sosunord.dk