Hvad har Videnscentret og H.C. Andersen Festivals med hinanden at gøre?

Videnscentret og Social- og Sundhedsskolen Fyn deltog naturligvis i H.C. Andersen Festivals i Odense.

Der var teknologi for både store og små, da Videnscentret lukkede op for den teknologiske skattekiste på First Grand Hotel i anledning af H.C. Andersen Festivals.

Videnscentret blev indviet i april 2018, og debuten på H.C. Andersen Festivals var derfor en kærkommen mulighed for at komme ud til den brede fynske befolkning og udbrede kendskabet til Videnscentrets formål og ydelser:

“Vi er jo et Videnscenter, der har fokus på velfærdsteknologi i relation til arbejdet med sundhed, omsorg og pædagogik på SOSU-skolerne. Men vi skal også dele vores viden og kunnen med andre uddannelsesinstitutioner, og her er vores deltagelse i H.C. Andersen Festivallen klart med til at øge vores synlighed”, fortæller videnscenterchef René M. Larsen.

Flot trafik

Der har dagligt været mellem 70-100 besøgende, som har prøvet Virtual Reality, danset med robotten Sandie eller forsøgt sig med green screen-teknologi. De besøgende har både været klasser fra grundskoler, produktionsskoler eller erhvervsuddannelser, men også almindelige borgere og gæster på hotellet har lagt vejen forbi Videnscentrets stand i lobbyen på First Grand Hotel.

“Det har været vildt fedt at se så mange, der har været interesseret i vores teknologier og i vores Videnscenter. Det har jo været alt fra skolebørn, der synes, det var skægt at prøve Virtual Reality, til pensionister, der var meget interesseret i vores lille foldbare scooter. Vi havde også et par undervisere, der gerne ville gøre brug af vores ydelser. Alt i alt en stor succes”, forklarer videnscenterchef René M. Larsen.

Social- og Sundhedsskolen Fyn er en af partnerskolerne i Videnscentret. Det er skolens elever på pædagogisk assistentuddannelsen, som har været med til at demonstrere teknologierne under Videnscentrets deltagelse i H.C. Andersen Festivals. Og de har været helt uvurderlige, mener videnscenterchef Rene M. Larsen:

“Det har klart været en fordel at have eleverne ude i forreste række. De har været super gode til at tale med folk, hale dem indenfor og vise alle de seje teknologier. De har gjort det super godt.”

Teknologien trækker

Lea Skovstrøm er elev på produktionsskolen Elsesminde, som har lagt vejen forbi Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark i løbet af H.C. Andersen Festivals. Hun vil nemlig søge ind på uddannelsen til pædagogisk assistent næste år, og derfor var der særligt en af teknologierne, som havde fangede hendes opmærksomhed:

Lea

“Jeg synes, virtual reality var lidt vildt, og det er rigtig spændende. Du lever dig ind i en helt anden verden. Jeg kan sagtens se det smarte i at bruge det på pædagogisk assistentuddannelsen. Man kan fx øve konfliktløsning eller andre kritiske situationer, hvor det er meget rart, at det bare er simulation”