Iver Gaarsted, videnscenterchef i Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, sætter i artiklen "Videnscentrene er til for erhvervs- og SOSU-skolerne – brug os noget mere!" fokus på brugen af de ni videnscentre, der de sidste 3,5 år har været leverandører af bl.a. undervisningsforløb, arrangementer og kurser til landets erhvervs- og SOSU-skoler. Men ved skolerne, hvad de kan de kan bruge deres videnscentre til?

En evalueringsrapport fra Rambøll i 2020 peger på, at mindre halvdelen af den potentielle målgruppe af undervisere ikke på nuværende tidspunkt har hørt om det videnscenter, der er relevant for deres fagfelt. 26% af den målgruppe oplever desuden, jævnfør rapporten, at de ikke kender til de tilbud, som det pågældende videnscenter udbyder. Så det er en udfordring for videnscentrene at få gjort deres undervisermålgruppe opmærksom på, at de kan få stort udbytte ved at benytte deres relevante videnscenter. Videnscenterchef Iver Gaarsted tager nu udfordringen op i sin artikel, hvor han oplister nogle af de vigtigste fordele for skolerne ved brug af videncentrene.

Han peger bl.a. på, at skolerne gennem deres videnscentre har kapacitet til udvikling af undervisningsmaterialer, forløb og lign, og at udviklingen foregår i samspil mellem videnscenter, skole, faglærer og virksomheder for at sikre at materialerne passer til de behov der måtte være (eller opstå). Han fremhæver desuden, at mange videnscentre udbyder det nyeste teknologiske udstyr inden for deres felt, som skolerne kan låne til deres undervisning, og at videnscentrene har fuldt fokus på digitalisering af undervisning i udbuddet af deres materialer. Der er altså værdifulde fordele for undervisere og skoler ved at benytte de respektive videnscentre, der repræsenterer områderne velfærdsteknologi (inddelt i to centre, henholdsvis Vest og Øst), digital handel, data, håndværk, design og arkitektur, håndværk og bæredygtighed, procesteknologi, automation og robotteknologi (inddelt i to centre, henholdsvis Nord og Syd) og IT i undervisningen.

Læs resten af Iver Gaarsteds artikel og bliv klogere på de øvrige fordele, der er ved at benytte dit videnscenter.

Vi vil hos Videnscenter Procesteknologi altid gerne modtage feedback, idéer til indhold eller hjælpe med specifikke undervisningsforløb, så har du noget i tankerne er du velkomne til at kontakte os på procesteknologi@eucl.dk

 

Billede lånt fra artiklen "Videnscentrene er til for erhvervs- og SOSU-skolerne – brug os noget mere!"