Vi har arbejdet målrettet for at få optimeret Videnscenterportalen, så vi kan give jer den bedst mulige brugeroplevelse.

Vi har givet hele portalen et nyt look, gjort navigering på tværs af portalen mere intuitiv og brugervenlig, og så vi har forbedret og udbygget søgefunktionen, så det bliver nemmere at finde det helt rigtige materiale gennem en skræddersyet søgning.

Da internetbrowsere gemmer data om vores besøgte hjemmesider, så kan Videnscenterportalen se lidt speciel ud nu. Hvis det er tilfældet for jer, så skal I gå ind i jeres browser (f.eks. Chrome) og slette jeres cache.

Nedenfor kan du læse mere om de nye og optimerede funktioner på Videnscenterportalen.

Få et overblik over, hvordan du nu navigerer rundt på Videnscenterportalen

Hvordan kommer jeg hen til Videnscenterportalens hovedside?

Du kan altid komme tilbage til Videnscenterportalens hovedside, hvor du kan finde indhold fra alle de ti videnscentre tilsammen, ved at klikke på Videnscenterportalens logo i øverste højre hjørne.

 

Hvordan skifter jeg til et andet videnscenter?

Du kan skifte imellem de forskellige videnscentres sider ved at klikke på knappen med “Skift center” i øverste højre hjørne og vælge det videnscenter, som du vil besøge.

 

Hvordan kommer jeg tilbage til videnscentrets forside?

Hvis du er inde på et videnscenter på Videnscenterportalen og f.eks. har klikket dig ind på en nyhed, så kan du komme tilbage til det videnscenters forside ved at klikke på videnscentrets logo i øverste venstre hjørne.

 

Hvordan går jeg frem og tilbage på Videnscenterportalen?

Udover at du kan bruge din tilbage-knap i din browser, så kan du altid klikke dig frem og tilbage på Videnscenterportalen ved at bruge brødkrummestien. På stien kan du hurtigt få et overblik over, hvor du er på portalen og hvilke sider der har ført dig dertil. Du kan klikke på en af siderne i brødkrummestien og blive ført tilbage til den side.

Få et overblik over, hvordan du kan skræddersy din søgning med Videnscenterportalens nye filtreringsmuligheder

Vi er i gang med at opdatere alt materiale på tværs af de ti videnscentre, så det kommer rigtigt frem i filtreringen. Men da videnscentre har udarbejdet så meget spændende indhold, tager det lidt tid at få det kategoriseret.

Hvordan søger jeg efter indhold på Videnscenterportalen?

På Videnscenterportalen kan du søge efter indhold på flere måder.

Søg fra hovedsiden:

 • Fra søgeikonet (luppen) i øverste højre hjørne
 • Fra søgefeltet med tekstboks på hovedsiden

Søg fra et videnscenter:

 • Fra søgeikonet (luppen) i øverste højre hjørne
 • Fra søgefeltet med tekstboks på det videnscenters forside

 

Hvordan filtrerer min søgning?

Når du vil søge efter noget bestemt indhold (det kan være f.eks. en nyhed, undervisningsmateriale, en side eller en aktivitet på Videnscenterportalen), kan du nu filtrere din søgning, så du hurtigt finder de rigtige resultater for dig.

Du kan nu filtrere din søgning med en specificering af:

 • Videnscenter: De videnscentre du vil se resultater fra (Vælg alle eller udvælg enkelte)
 • Fagområde: De fagområder du vil se resultater fra (Vælg alle eller udvælg enkelte)
 • Indholdstype: De typer af indhold du vil se, f. eks. undervisningsmateriale, aktivitet eller nyhed (Vælg alle eller udvælg enkelte)
Hvordan får jeg et overblik over mine søgeresultater?

Når du har søgt efter noget indhold på Videnscenterportalen, kommer du ind på en side, hvor du bliver præsenteret for de mest relevante søgeresultater.

I hvert søgeresultat kan du se:

 • Titel på indholdet
 • Kort beskrivelse af indholdet
 • Indholdstype
 • Datoen for udgivelse
 • Videnscenter
 • Fagområde

På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over resultaterne og klikke dig ind på det mest relevante for dig.

Som med alt andet nyt kan vi ikke sikre os mod alle uforudsete udfordringer, så vi håber på forståelse, hvis der skulle være mindre udfordringer i den tid. Men hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp, så er I mere end velkomne til at skrive til mail@videnscenterportalen.dk, hvor vi vil stå klar til at hjælpe.