Kom indenfor i bryggeriet på EUC Lillebælt

Vi kunne tilbage i uge 15 invitere vores brugere indenfor til en virtuel rundvisning i EUC Lillebælts proceshal, og nu udvider vi vores virtuelle rundvisning med et besøg i EUC Lillebælts bryggeri. Mikrobryggeriet anvendes i bl.a. i forbindelse med det nye speciale “Pharma og fødevareingrediens” og til undervisning af procesoperatører, der dermed får mulighed for at arbejde med virkelighedstro procesteknologiske udfordringer.

Bryggeriet har haft en særligt motiverende effekt blandt eleverne i forbindelse med læring af hygiejne, og ølbrygning har derfor været givende tema i undervisningen. Den højnede motivation skyldes bl.a. at eleverne oplever den kontante afregning ved mangelfuld hygiejne, når øllet viser sig at være udrikkeligt og skal skylles ud. Disse erfaringer kan eleverne overføre på deres egne brancher, når de skal udføre hygiejne-relaterede opgaver. Bryggeriet er derfor et værdsat undervisningsområde på EUC Lillebælt både blandt undervisere og elever.

Vidste du, at vi afholder DM i elevbrygget øl 2021?

Bryggeriet består både af store tanke til bl.a. kogning og gæring, men du finder i bryggeriet også mindre Brewster-anlæg. Disse mindre anlæg anvendes normalt i forbindelse med undervisningsforløb på vores grundforløb, men i øjeblikket anvendes de i forbindelse med DM i elevbrygget øl 2021. Vi har nemlig for første gang nogensinde inviteret landets elever til en national konkurrence i at brygge øl, og det er endnu ikke for sent at melde sig til! Konkurrencen afholdes d. 4. juni 2021, og hver skole kan stille op med to forskellige øl efter eget valg. Hverken erfaring, udstyr eller et bryggeri ligesom EUC Lillebælts er nødvendigt for at kunne stille op, for hos Videnscenter Procesteknologi tilbyder vi både undervisningsforløb, lærerkursus og udlån af udstyr i forbindelse med deltagelse. Læs meget mere om konkurrencen her!

Skal vi 3D-scanne jeres virksomhed, produktionsafsnit eller produktionsanlæg?

Vi 3D-scanner gerne for vores samarbejdsvirksomheder, så elever og brugere kan få et virtuelt indblik i forskellige virksomheder. Vi scanner både større områder, et produktionsafsnit eller et enkelt produktionsanlæg. Er du interesseret i at få lavet en 3D-scanning? Så kontakt os på procesteknologi@eucl.dk.