Få hjælp til Windows og bliv stærk i IT

I en digital tidsalder er det for mange nødvendigt at kunne navigere i og anvende en computer som en naturlig del af hverdagen. Men hvordan kommer man i gang, hvis man er ny foran computeren?

Videnscenter Procesteknologi har siden 2019 været leverandør af undervisningsforløb til bl.a. Excel, Word, PowerPoint og Teams, og vi har derigennem hjulpet vores brugere til at udvikle både deres eget og deres elevers kendskab til disse programmer. Disse undervisningsforløb består af en række hæfter med tilhørende opgaver og instruktionsvideoer, der sikrer en komplet og varieret læringsoplevelse med fokus på ‘learning by doing’. Men ikke alle er vant til computer-arbejde, og der kan være behov for at starte helt fra begyndelsen, hvis man skal opnå en grundlæggende forståelse for computeren som værktøj.

Vi har nu udvidet vores sortiment af undervisningsforløb med to nye guides til Windows brugerflade og grundlæggende funktioner. De to guides, som vi kalder “Windows – Kom godt i gang” og “Windows – Filhåndtering“, instruerer brugeren i Windows og computerens grundlæggende redskaber. Der er derfor rig mulighed for at udvide dine (eller dine elevers) IT-kundskaber gennem disse undervisningsforløb. der starter med en introduktion til Skrivebordet og herefter behandler emner som Stifinderen, Startmenuen, mapper og mappestruktur, computerens lagerenheder, installering af programmer og meget mere.

Du kan se en flyer om de forløb, vi tilbyder, ved at klikke her. I flyeren kan du klikke på hvert forløb og komme direkte til siden, hvor du kan downloade forløbene.

Vi tilbyder desuden følgende undervisningsforløb, hvis der senere skulle være behov for at supplere det grundlæggende materiale:

Word – Grundlæggende

Word – Rapportskrivning

Word – Avanceret

PowerPoint – Grundlæggende

PowerPoint – Udvidet

Excel – Grundlæggende

Excel – Diagrammer

Excel – Pivot

Excel – Formatering

Excel – Funktioner

Teams – Kom godt i gang

Teams – Tips til onlinemøder

 

Adgang til materialerne på Videnscenter Procesteknologi

Vi tilbyder her på portalen en række undervisningsforløb og materialer, der er skræddersyet til undervisning inden for procesteknologi. For at få adgang til vores materialer, skal du være bruger på Videnscenterportalen. Hvis du ikke allerede er bruger, skal du gå på https://videnscenterportalen.dk/ og oprette dig. Det er kvit og frit, og det er nemt! For at blive bruger på Videnscenterportalen, skal du gøre følgende:

  • Klik på ”LOG IND/OPRET” i øverste højre hjørne
  • Klik på ”Opret ny bruger”
  • Klik ”Ja” til at du er tilknyttet til et videnscenter
  • Under ”Vælg en brugertype…”, vælges ”Ekspert” eller ”Underviser”
  • Under ”Vælg en skole…”, vælges den skole du går på
  • Under ”Vælg et videnscenter…”, vælges ”Procesteknologi”
  • Udfyld resten og opret din profil. Du kan nu frit downloade og benytte dig af vores materialer!