Plantebaseret ost

Målgruppe

EUD GF2, EUX, Hovedforløb

Fag / Emner

Fødevare, jordbrug og oplevelser

Varighed

3 timer

Fagområde

Mejeristuddannelsen

Procesteknologi

Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC

Dette forløb er blevet downloadet af 7 brugere.

Læringsmål

  • Introduktion til smelteost, imitationsost, plantebaseret ost og stivelse
  • Eleverne lærer at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost
  • Fokus på emnerne ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.

Beskrivelse

I forløbet bliver eleverne introduceret til smelteost, imitationsost og plantebaseret ost samt stivelse. I de tilhørende opgaver lærer eleverne at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost, samt evaluere markedsprøver købt i Danmark og Tyskland. Forløbet lægger op til diskussion omkring ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.

Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC:
Kontakt:
Lærke Hansen - lha@kmc.dk,+45 40648885
Thomas Hannibal - tha@kmc.dk, +45 53391814

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.