Plantebaseret ost
Målgruppe
EUD GF2
Hovedforløb
EUX
Fagområde
Fødevarer, Jordbrug og Oplevelser
Varighed
3 timer
Uddannelse
Mejeristuddannelsen
Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC
Beskrivelse
I forløbet bliver eleverne introduceret til smelteost, imitationsost og plantebaseret ost samt stivelse. I de tilhørende opgaver lærer eleverne at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost, samt evaluere markedsprøver købt i Danmark og Tyskland. Forløbet lægger op til diskussion omkring ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.
Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC:
Kontakt:
Lærke Hansen – lha@kmc.dk,+45 40648885
Thomas Hannibal – tha@kmc.dk, +45 53391814
Læringsmål
- Introduktion til smelteost, imitationsost, plantebaseret ost og stivelse
- Eleverne lærer at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost
- Fokus på emnerne ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.