Målgruppe

EUD GF2

Hovedforløb

EUX

Fagområde

Fødevarer, Jordbrug og Oplevelser

Varighed

3 timer

Uddannelse

Mejeristuddannelsen

Procesteknologi

Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC

Beskrivelse

I forløbet bliver eleverne introduceret til smelteost, imitationsost og plantebaseret ost samt stivelse. I de tilhørende opgaver lærer eleverne at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost, samt evaluere markedsprøver købt i Danmark og Tyskland. Forløbet lægger op til diskussion omkring ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.

Forløbet er udarbejdet i samarbejde med KMC:
Kontakt:
Lærke Hansen – lha@kmc.dk,+45 40648885
Thomas Hannibal – tha@kmc.dk, +45 53391814

Læringsmål

  • Introduktion til smelteost, imitationsost, plantebaseret ost og stivelse
  • Eleverne lærer at producere plantebaseret pizzaost, plantebaseret skiveost og plantebaseret smøreost
  • Fokus på emnerne ernæring, priser, tilgængelighed af råvarer, forbrugerforventninger og kulturforskelle i forhold til både planteost og imitationsost.

Materialet er blevet downloadet af 8 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.