Guide til ansøgningsskrivning

Målgruppe

EUD GF1, EUD GF2

Fag / Emner

Fødevare, jordbrug og oplevelser, Kontor, handel og forretning service, Omsorg, sundhed og Pædagogik, Teknologi, byggeri og transport, Grundfag (Dansk, matematik, sprog)

Varighed

2 timer 00 minutter

Fagområde

Automatik- og procesuddannelsen, Træfagenes Byggeuddannelse, Smedeuddannelsen, Procesoperatøruddannelsen, Industrioperatøruddannelsen, Mejeristuddannelsen, Lageruddannelsen, Guld- og sølvsmedeuddannelsen

Procesteknologi

Guide til ansøgningsskrivning

Dette forløb er blevet downloadet af 100 brugere.

Læringsmål

  • At skrive en ansøgning og simpelt CV i ét
  • At strukturere en ansøgning, så den er overskuelig og indeholder alle relevante elementer
  • At skrive en korte og sigende tekster om dig selv og dine erfaringer
  • At formulere dine personlige træk og interesser, så det siger mest muligt om dig
  • At udvælge et professionelt og vellignende billede til din ansøgning

Beskrivelse

At skrive en god ansøgning kan være en videnskab, og der er mange meninger om, hvad en god ansøgning er. For selv erfarne ansøgningsskrivere kan det være en udfordring at komme i gang med ansøgningen til drømmejobbet. Når man som helt ung står og skal skrive en ansøgning til en måske fremtidig læreplads, og man måske aldrig har prøvet det før, kan det derfor være en stor udfordring. Med dette undervisningsforløb vil vi gerne hjælpe de unge i gang med at skrive deres (måske) første ansøgning, hvori der findes guides til ansøgningens struktur, indhold, valg af billede mv.

Dette undervisningsforløb består af to dele: en skriftlig guide til ansøgningsskrivningen og en supplerende video. I den supplerende video kan du blive klogere på processerne før, under og efter ansøgningsskrivningen. Den skriftlige guide indeholder en introduktion til ansøgningens struktur og de elementer den består af. Hvert element kommer med en lille forklaring, hvor det uddybes hvorfor det bør optræde i ansøgningen samt to forskellige eksempler på, hvordan elementet kan formuleres og opsættes.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.