Åbent kursus – Rørbukning

Dato / Tid

23. august 2019 - 31. december 2024

Kl. 8:00 - 12:00

Sted

EUC Lillebælt, Teknikervej 2, 7000 Fredericia

Åbent kursus – Rørbukning

På EUC Lillebælt kan du nu lære at bukke rør på rørbukkeren.

Mini-kurset er for alle, der vil lære om NC-systemers funktioner, lære om matematikken bag rørbukning og at producere noget, der har betydning i en større sammenhæng.

Rørbukkeren er efterfølgeren til den manuelle håndbukker, hvor smedeeleverne brugte længere tid på at bukke rørene. Da rørbukkeren er tilknyttet et NC-system, er den programmérbar og derfor effektiv til masseproduktion. Den kan lave helt identiske produkter på relativt kort tid.

En rørbukker bukker produkterne/emnerne i et helt stykke. Derfor undgår eleverne at skulle svejse mindre stykker sammen til ét samlet rør. Dette er godt for den fremtidige rengøring og hygiejne, der bliver nemmere at udføre, da skidt og snavs ikke hober sig op i samlingerne.

Når hele rør bukkes, undgår man desuden utætheder pga. dårlige samlinger. Disse hygiejnevenlige rør er særligt nyttige i virksomheder, der producerer produkter inden for levnedsmiddel, farmakologi og bryggeri.

Deltagerne tegner produktet/emnet i et tegneprogram, som det der ses nedenfor. Målene tastes ind i rørbukkerens NC-system, der automatisk bukker røret efter målene. Foruden at bukke rør, er rørbukkeren også et lærerigt element i elevernes undervisning i forhold til matematikken. Selvom eleverne blot skal taste målene ind i NC-systemet,  skal de alligevel lære at beregne bøjningens rørlængde.

Kurset er relevant for folkeskolelever, erhvervskoleelever, gymnasieelever mm.

Lyder kurset som noget for dig, er du velkommen til at tilmelde dig og evt. dine kolleger og/eller elever.

Mail til olin0297@eucl.dk

Skriv en kommentar