Fredag d. 10. november 2023 var vi her i Fredericia værter for DM i elevbryggeri, som blev afholdt for 3. gang.

 

Her på EUC Lillebælt har eleverne på både procesoperatør og industrioperatør uddannelserne mulighed for at tilmelde sig et forløb, hvor de over 3 aftener lærer om at og brygger øl. Dette kan gøres flere gange årligt. Skolens undervisningsbryggeri har et Brewster Beacon anlæg fra Brewolution der kan brygge 35 liter pr omgang.

Her fra EUC Lillebælt stillede vi op med 2 hold, der havde brygget en øl hver, det ene hold stillede med op med en New England IPA og det andet hold havde brygget en Imperial Stout.

 

 

Vores partnerskole Kold College i Odense, stillede også op med 2 hold der hver stillede op med en enkelt øl, mens de havde ligeledes medbragt en ekstra øl hver. De to ekstra øl der var taget med, var en weisbier og en weisbier dunkel, hvor de to der var med i konkurrencen, var en belgisk witbier og en mørk lager. Det sidste hold var fra Next i København og de havde taget både en Stout og en Classic med.

Øllene blev bedømt på stilart, teknisk kvalitet og den samlede oplevelse af et udvalgt dommerpanel, der vurderede øllene efter internationale regler.

Afdelingsleder hos EUC Lillebælt Benny Ziegler uddyber: “Målet med konkurrencen er selvfølgelig at give eleverne en god oplevelse, med en opgave de kan være fælles om, og som udfordrer både samarbejde og tværfaglighed. Men målet er også at få indblik i de små delprocesser, der er en del af en større produktion. Det handler om at erkende, hvor vigtig hver enkelt del er og holde det store overblik. Det gode ved at vælge en produktionsopgave, som ølbrygning, er at der er hurtig og kontant afregning ved fejl. Slækker man blot en smule på hygiejnen, får det tydelige mikrobiologiske konsekvenser.”

Vinderen blev det ene hold her fra EUC Lillebælt, det hold der stillede op med en Imperial Stout. Gruppen bestod af Taybah, Andreas og Michael. Tillykke til de tre vindere og tak til alle de andre deltagerere og alle der dukkede op for at støtte op.

 

Kontakt Videnscenter for Procesteknologi her:

Teknikervej 2, 7000, Fredericia

Henning Aaberg – Uddannelses- & VidensCenterchef – haa@eucl.dk

Tobias Olsen – ViceVidensCenterchef – toe@eucl.dk

Lennard M. Thomsen – Projektudvikler og Underviser – lth@eucl.dk

[Videncentrets hjemmeside]
[Videnscentrets LinkedIn-side]