Skills24- Regionsmesterskaberne for klejnsmede

Mandag d. 23. oktober 2023 startede regionsmesterskaberne for klejnsmede lærlinge, hvor vi her i Fredericia var så heldige at lægge campus og værksted til begivenheden. Målet med regions-mesterskaberne var at finde to vindere, som skal repræsentere region Syddanmark til DM i Skills næste april i Roskilde. Otte lærlinge fra otte forskellige skoler, blev mandag præsenteret for deres opgave; at bygge en varmeveksler. Følgende billeder viser den model som lærlinge skulle replicere.

De otte lærlinge repræsenterede følgende skoler; Aarhus Tech, EUC Lillebælt, Hansenberg Kolding, Learnmark Horsens, Herningsholm Erhverhvskole, Rybners Tekniske Skole, UCRS Skjern og Svendborg Tech. Alle otte kan ses nedenfor.

Formålet med DM i skills er at; ”eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste.” Dette passede i den grad på dette regionsmesterskab, da flere af deltagerne så varmeveksleren som en stor udfordring. Magnus på 21 fra Learnmark Horsens udtrykte i hvert fald sin nervøsitet omkring opgaven, men så samtidig frem til alle de tre dage konkurrencen varede;
Noget bestemt du ser frem til i løbet af de tre dage konkurrencen varer?
Jeg ser frem til at give den alt hvad jeg har, prøve at lære noget nyt og lave en fed opgave. Og få muligheden for at afspejle sig selv blandt de dygtigste unge smede i min egen alder, jeg glæder mig til at se hvad de alle sammen kan og hvad jeg selv kan.
Hvad synes du om den opgave der er blevet stillet til jer?
Jeg er så er så nervøs. Der er mange ting i det her der bliver nyt for mig, men det bliver spændene, det ikke lige sådan noget vi normalt laver på min arbejdsplads.

Som nævnt havde lærlingene tre dage til at gennemføre opgaven og lave en tro kopi helt ned til millimeter mål, onsdag 25.10.23 kl. 13 skulle de alle stå klar med et færdigt resultat. Herefter gik konkurrencens to dommere i gang med bedømmelsen, fejlfinde og opmåling en masse.

De to heldige vindere blev i sidste ende Jakob fra Hansenberg i Kolding og Rasmus fra UCRS i Skjern, stort tillykke til de to vindere for deres flotte resultat, og videre kvalificering til DM i Skills næste år. På billedet ses Jakob fra Hansenberg og lige foran ham er hans flotte varmeveksler.

Tak til alle otte lærlinge for deres hårde arbejde, alle kom godt i mål. Held og lykke næste år i Roskilde til de to vindere.