ERFA Lagerkonference med fokus på digitalisering

Undervisere fra lageruddannelsen på EUC Lillebælt har sammen med TUR stået for en ERFA Lagerkonference, der fandt sted i sidst maj. Blandt de i alt 22 deltagere var TUR, Dansk Industri og undervisere fra forskellige erhvervsskoler og AMU-centre.

Formålet med Lagerkonferencen var, at udveksle erfaring og viden. Konferencen afholdes hvert 2. år, og denne gang var EUC Lillebælt medarrangør.

Fra EUC Lillebælts side, blev der delt viden ud om Den Digitale Lageruddannelse, som udbydes på skolens EUD-uddannelser. Den Digitale Lageruddannelse giver en grundlæggende teknologiforståelse i arbejdet på et lager. Der blev også snakket om fordele ved at anvende droner på et lager, RFID til registrering af varer og kunstig intelligens.

Sidst, men ikke mindst, blev der snakket om 3 parts logistik og SCM (Supply Chain Management).

Som en del af konferencen skulle deltagerne på et virksomhedsbesøg hos Bestseller i Taulov, hvor de skulle se deres lager, der kører på et system, der hedder The Skypot System.

Underviser fra EUC Lillebælt, Frank Feldborg, fortæller:
– Det var spændende at møde de andre faglærer, og vi kunne mærke, at vi havde fat i noget, som de syntes var spændende. Der var stor forskel på, hvor folk var henne i forhold til digitaliseringen. Men hvis man bruger videnscentret, kommer tingene lettere. Vi har i hvert fald haft stor glæde af, at bruge videnscentret i forhold til vores RFID og programmering.
Udover videnscentret kunne vi også fortælle de andre om vores nyest samarbejde med myPallet i Horsens, der har udviklet software og apps til håndtering af emballage, kørselsrapporter mv. Planen er, at vi skal anvende det til vores GF2, hovedforløb og trin 3. Det smarte er, at de i deres teknologi samler stort set alle funktioner, så hverdagen for lagermedarbejderne bliver meget nemmere.