Mejeristundervisere besøger plantebaseret virksomhed

Mejeristundervisere fra Kold College har, sammen med andre undervisere fra hele landet, været på virksomhedsbesøg hos den jyske virksomhed Naturli’, der producerer plantebaserede produkter.

Naturli’ producerer bladet andet plantedrikke, is, smør og alternativer til kød – alt uden animalske ingredienser. Størstedelen af de medarbejdere, der producerer Naturli’s produkter, er mejerister. Selvom råvarerne ikke kommer fra en ko, er mange af processerne de samme, når der skal produceres plantebaserede drikke, is og andre mejeritekniske alternativer.

Kamilla Thomsen og John Jensen Østermark er begge mejeristundervisere på Kold College i Odense
Mine forventninger til besøget var at blive klogere på, hvordan de arbejder med bæredygtighed. I undervisningen skal vi øge vores fokus på bæredygtighed, og det kunne være særlig relevant i forbindelse med udviklingen af plantebaserede produkter. Jeg var derfor nysgerrig på, hvordan Naturli’ udvælger deres råvarer og arbejder med dem. Jeg ville gerne have set nærmere på selve processen fra korn, ris og bælgfrugter til drikkevarer”, fortæller Kamilla. ”

Vores mål med besøget var at se, om vi kunne bruge den viden vi fik i forhold til planlægningen af vores nyoprettede fag om bæredygtighed. Vi kommer nok til at invitere gæsteforelæsere ind i vores undervisning og evt. arrangere nogle virksomhedsbesøg ”, fortæller John.

Fremtiden for mejeriuddannelsen

Begge undervisere er ikke i tvivl om, hvordan fremtiden for den klassiske mejerist ser ud.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at mejerister kommer til at arbejde meget mere med plantebaserede produkter i fremtiden. Der er allerede mejerister på steder som Naturli’, og Arla arbejder også med fremstillingen af plantebaserede produkter”, fortæller Kamilla.

Vi har planer om at integrere fremstillingen af plantebaserede produkter i vores træningsmejeri og i undervisningen, for der er ingen tvivl om, at det er noget som mejeristerne kommer til at arbejde mere med i fremtiden”, afslutter John.

På rundvisning hos Naturli'

Et lille udvalg af Naturli's plantebaserede produkter

CEO Henrik Lund holder oplæg om Naturli'