Workshop i ChatGPT

Vores underviser Jakob Dannesboe er startet op på at undervise i ChatGPT, der er en yderst intelligent teknologi, som mange ser som en stor konkurrent til Google.

ChatGPT er kort fortalt en teknologi, som kan give dig svaret på de spørgsmål, som du nu måtte have. Den kan også skrive din jobansøgning, give dig et forslag til et oplæg eller give dig en matematisk formel og meget meget mere.

De første workshops har været for medarbejdere på EUC Lillebælt, hvor mange faggrupper var repræsenteret. Teknologiinteresserede fra HTX, administrationen, grundfagene, procesoperatøruddannelsen og lager-og transportuddannelsen deltog, og fik en grundig introduktion og baggrundsviden til ChatGPT.

Tina Hoffmann fra elevadministrationen brugte workshoppen til at stille ChatGPT nogle spørgsmål, som er relevante i hendes arbejde. ”Den er ikke så god til love og regler, og den har ikke styr på specifikke fagudtryk, men jeg kan godt se, at den i andre sammenhænge vil kunne give god inspiration).”

Kristina Back, der er underviser på HTX, har allerede introduceret sine elever til ChatGPT. ”Jeg har introduceret den på en måde, så de kan bruge den som inspiration i deres opgaver. Det er ikke meningen, at ChatGPT skal skrive deres opgaver, og det er vigtigt, at de bruger deres egne ord. Men den kan hjælpe dem i gang med en opgave eller et oplæg. Som underviser kan man faktisk spare lidt tid, hvis man får hjælp af ChatGPT, fordi den kan komme med forslag til spørgsmål eller forslag til, hvordan man kan bygge et oplæg op.”

Benny Ziegler, der er leder på procesoperatøruddannelsen mener ikke, at det er snyd, hvis eleverne anvender ChatGPT i deres opgaver. ”Den skal helt klart bruges på en eller anden måde, men hvordan, ved jeg ikke endnu.”
Undervisere fra lager-og transportuddannelserne mener, at man helt klart skal forholde sig til ChatGPT. Men også, at man på visse punkter skal forholde sig kritisk, da ChatGPT ikke skal løse elevernes opgaver. Det er stadig vigtigt, at eleverne får de kompetencer, som de skal.

Underviser Jakob Dannesboe selv fortæller, at ChatGPT er et godt værktøj, hvis man mangler inspiration til opgaver, eller mangler en god kladde. De svar som ChatGPT giver, er ikke altid rigtige, så man skal altid forholde sig lidt kritisk til de svar den giver.

Der er ingen tvivl om, at den intelligente teknologi, som ChatGPT er, er kommet for at blive. Men teknologien er stadig så ny, at dens anvendelsesmuligheder på erhvervsskolerne ikke er fastsatte.