Smedeuddannelsen på EUC Lillebælt er hovedperson i en minidokumentar lavet af 3 studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Sarah Riddersholm Nielsen , Sarah Buhl og Nikolaj Baldur Hansen fik til opgave at lave en feature, eller en minidokumentar, hvor de selv skulle researche sig frem til et emne.

Vi faldt over begrebet automatisering, og synes det kunne være spændende at undersøge, hvor udbredt robotteknologien er i Danmark og, hvordan fremtiden eventuelt kunne komme til at se ud. I forbindelse med vores videre research faldt vi over en artikel, hvori der stod, at EUC Lillebælt havde indgået en aftale med WeldingDroid. Det virkede oplagt at tage udgangspunkt i et traditionsrigt og stolt fag, som smedefaget jo er. Vi ville undersøge, hvordan de kan mærke teknologiens indtog i deres fag og, hvad de tror fremtiden bringer.” – fortæller Nikolaj Baldur Hansen.