Smedelærlinge på to uger lang studietur i Island

Smedelærlingene fra EUC Lillebælt har været på studietur i Isafjordur i Island i hele to uger. Formålet med studieturen var at opleve og besøge de islandske virksomheder, styrke fagligheden, den sociale dannelse og få et indblik i den islandske kultur.

I alt 5 smedelærlinge fra Grundforløb 2 og én underviser var af sted. ”Vi boede på et skolehjem, der om sommeren også fungerer som et hotel”, fortæller underviser Per Juhl Kristensen.

Ud over den flotte islandske natur, så vi en gammel smedje, besøgte smedevirksomheder og havde undervisning på vores samarbejdsskole i Isafjordur. Os faglærer brugte besøget til sparing, vidensdeling og samarbejde. I Island fokuserer de meget på de håndværksmæssige færdigheder, hvor vi også anvender forskellige maskiner i undervisningen. I Island arbejder de også primært med rustfrit stål, fordi de producerer mange redskaber til fiskeribranchen. De opgaver, som vores danske smedelærlinge fik, var derfor lidt anderledes i forhold til de opgaver, som de pelejer at få herhjemme – og det er godt for dem at prøve”, fortæller Per.

EUC Lillebælt samarbejder med skolen Menntaskólinn á Ísafirði i Island og får derfor også besøg af deres lærlinge en gang i mellem. Besøgene styrker gensidigt lærlingene i det sociale sammenhold. Lærlingene bliver styrket i deres engelsk, da al kommunikation foregår på engelsk, og de får et tættere kammeratskab, når de er på studietur.

Nogle af mine elever kan godt have nogle udfordringer i hverdagen, men alle voksede med opholdet i Island. Jeg kunne mærke og se, at de alle var trygge ved hinanden og ved at være af sted i så lang tid. Der er ingen tvivl om, at de både fagligt, socialt og kulturelt blev styrket på turen.” Afslutter Per Juhl Kristensen.

Smedelærlinge og underviser i Island

Den gamle smedje

Den gamle smedje

Islandske og danske smedelærlinge ved den gamle smedje

På besøg i Reykjavik