Michéle Dyrby og Per Madsen er i gang med uddannelsen procesoperatør. De er begge voksenlærlinge, og tager uddannelsen på EUC Lillebælt, hvor de også bor på skolehjemmet. Som indlogerende på skolehjemmet, har de mulighed for at deltage i arrangementet Aftenbryg i skolens undervisningsbryggeri.

– Jeg meldte mig til Aftenbryg, fordi nogle af de andre fra klassen var meldt til sidste gang. Og de snakkede alle sammen om, hvor hyggeligt det var. Vi gik i gang i går, men det er først i dag, at vi sådan rigtig går i gang med at koge og lave øllen. I går fandt vi ud af, at vi i vores gruppe vil lave en IPA hvede øl, og så har vi tænkt os at kalde den for Stodderen – fortæller Michéle med et stort grin.

– I vores øl er der mange smagsstoffer i, og så har vi kommet malt og havregryn i. Der er mange elementer fra Aftenbryg, som kan bruges i forbindelse med uddannelsen – og omvendt. For eksempel har jeg fået en god forståelse for selve processerne og, hvordan en pumpe virker. Det er ikke ligegyldigt, i hvilken rækkefølge tingene bliver tilsat og, hvor længe tingene skal koge osv. Alt dette har stor betydning for det endelige resultat. Der er også en del kemi med, som vi får lov til at fordybe os i. – fortæller Michéle.

Per Madsen er med sine 51 år en af de ældste elever i klassen. Han er i lære i Aalborg, og er en af dem, der var tilmeldt Aftenbryg under sidste skoleophold.

– Jeg tilmeldte mig igen, fordi der kom ret gode øl ud af det sidst, og så er det jo bare hyggeligt. Ligesom sidste gang, laver vi i min gruppe en Brown Ale. Når alle øl er produceret, bytter vi, så vi kan smage og nyde hinandens øl. Denne gang er der kun tilmeldte fra klassen, så vi har noget at snakke om hele tiden – og så er det rart, at der sker noget om aftenen, så vi ikke bare sidder på værelserne. Vi brygger jo i vores fritid.
Vi lærer en masse om kemi og processer til Aftenbryg, som vi også kan bruge i uddannelsen. Men underviserne er også rigtig gode til at dele ud af deres viden, så vi ved, hvad der virker, og hvad der ikke gør. – fortæller Per Madsen.

Begge har snakket om at investere i deres eget bryganlæg og brygge øl derhjemme.
– Der er ikke noget, der har været svært endnu. Det er noget alle kan finde ud af og så er det fedt, at man kan nyde noget, som man selv har lavet. – afslutter Michéle.

Holdet til Aftenbryg (Per Madsen yderst til højre)
Holdet til Aftenbryg (Michéle Dyrby nr. 2 fra venstre)
Michéles hvede øl
Pers Brown Ale