Regionale SKILLS for smedelærlinge 2022 er netop afsluttet. Konkurrencen fandt sted på EUC Lillebælt, der også selv havde en smedelærling med i konkurrencen.

I alt 6 deltagere fra henholdsvis Hansenberg, UCRS Skjerns Tekniske skole, Syddansk Erhvervsskole, Rybners Tekniske skole, Aarhus Tech og EUC Lillebælt deltog i konkurrencen, men kun to kunne vinde og komme videre til DM i SKILLS, der finder sted 2.-4- februar 2023 i Fredericia.

Deltagerne knoklede på i hele tre dage og sammenlagt 21 timer, hvor de skulle lave en vindmølle. Under hele konkurrencen var der optimisme og dyb koncentration hos alle deltagere, der tog konkurrencen roligt og fattet.

De to vindere blev Jens Jakob Askov Engmarksgaard fra Syddansk Erhvervsskole og Rasmus Askjær Pedersen fra UCRS Skjerns Tekniske Skole.

Jeg havde ikke regnet med at vinde. Jeg nåede at blive færdig med opgaven 10 minutter før tid. Det sværeste var helt sikkert akslen, fordi den skulle være helt lige. Lige nu kan jeg godt mærke, at jeg er ret træt, fordi jeg har været så koncentreret i så mange dage.” – fortæller Jens Jakob.

Også Rasmus Askjær Pedersen var enig i, at det sværeste ved opgaven var, at få vindmøllen til at stå helt lige. ”Der var meget der skulle svejses og mange detaljer der skulle være i orden. Men jeg blev færdig en time før konkurrencen sluttede, så jeg havde heldigvis tid nok til at finpudse.”

Begge ser meget frem til at skulle deltage i DM i SKILLS 2023.

De 6 deltagere
Deltagernes færdige vindmøller
Jens Jakob
Rasmus