I går d. 1. november havde vi spændende besøg af Kevin Christensen fra WeldingDriod, der startede med at holde et oplæg om hans karrierevej fra gulvlægger til ejer af WeldingDroid.

Efter han blev udlært gulvlægger tog han en uddannelse som smed – det bedste han nogensinde har gjort, fortæller han. For uden den og den efterfølgende uddannelse som produktionsteknolog, var han ikke der, hvor han er i dag.

Han fortalte også om WeldingDroids forskellige automatiserede svejseløsninger, og gav en demonstration af deres MiniDroid og Purgemaster, som begge er blevet en del af EUC Lillebælts smedeuddannelse.

Blandt de deltagende var smede med forskellige baggrunde. Alle var enige i, at man som virksomhed bliver nødt til at tage imod og integrere de automatiserede svejseløsninger for at kunne slå konkurrenterne. Der blev også diskuteret forskellen på de unge og de ældre smedes opfattelse af de nye tekniske svejseløsninger. Generelt falder det mere naturligt for den unge generation at anvende teknologien bag svejseløsningerne, da de er vant til at anvende forskellige teknologier i hverdagen.

Kevin Christensen er stor fortaler for at tiltrække flere unge til smedeuddannelsen. Derfor er det også vigtigt, at de unge får øjnene op for, hvordan smeden arbejder i dag. Fordommen om nedslidte smede eksisterer snart ikke mere med de nye svejseløsninger, og så udvikles smedens tekniske kompetencer, hvilket er uundgåeligt i den grønne omstilling.

Kevin Christensen giver demonstration af Purgemaster
Kevin Christensen giver demonstration af MiniDroid
Deltagerne ser MiniDriod'en svejse