Dagbog fra dronepiloterne

Tibnor A/S, Taulov, Danmark

 

Onsdag d. 4 maj 2022 blev et droneflyvningsprojekt gennemført hos Tibnor A/S i Taulov.

Projektet gik ud på, at Tibnor og EUC Lillebælt i samarbejde skulle undersøge om droneflyvning på Tibnor´s lager kunne være en løsning på deres udfordringer med bl.a. interne optællinger og ”forsvundne” materialer.

Vi startede dagen med at blive instrueret i sikkerheden omkring færdslen på deres lager og de maskiner, der bruges af Factory Manager Niels Peter Bach. Da vi herefter var klædt på til opgaven, blev vi hentet af driftslederen Jan Pedersen, som var meget interesseret i vores droner og projektet i sig selv.

Vi blev vist ned i bunden af deres kæmpe store lagerhal, da det her gav mening at gennemføre projektet pga. porten til råvaregården, som de ville undersøge om droner kunne gennemflyve.

Der var en del punkter de gerne ville have undersøgt, såsom:

  • Droneflyvning på lager med traverskraner
  • Mulighed for sporing / optælling af varer med droner
  • Automatiseret droneflyvning / pilotstyret droneflyvning på lager
  • Kan droner flyve både inde og ude, hvis ja, hvordan?
  • Drone muligheder hos Tibnor A/S
  • Hvad kræves der af uddannelse for at flyve med droner hos Tibnor A/S

Vi fløj hos dem med 2 droner i ca. 2,5 timers effektiv flyvetid pr. drone og afdækkede de fleste af deres spørgsmål.

Vi demonstrerede selvfølgelig for Tibnor A/S at dronerne også kunne løfte opgaven udenfor. Da vi kom der ud kom 2 medarbejder fra det udendørs lager hen til os, hvor de fortalte os, at de havde en del udfordringer udenfor med at finde deres ”forsvundne” varer. Her udfordrede vi dem igen med dronerne, da de i sådan et tilfælde ville kunne finde frem til de forsvundne varer lynhurtigt, med en kombination af droner og f.eks. rfid tags.

Da vi pakkede sammen og skulle sige farvel, stod flere medarbejdere samt ledere med et smil på læben og fortalte os, at de var meget begejstrede for forevisningen af, hvad droner kan hjælpe med på lageret.

Vi havde en god dialog med Driftsleder Jan, som var overbevist om at droner på lageret hos Tibnor A/S var fremtiden. De skulle nu drøfte, hvilken udgave de ville gå med og spurgte om de måtte bruge os (EUC Lillebælt) som konsulenter ved implementeringen, når de kom så langt? Det svarede vi selvfølgelig ja til, da vi meget gerne vil hjælpe og gerne vil have en samarbejdspartner på området til fremtidig undervisning.

Så alt i alt, var det en rigtig udbytterig dag for både Tibnor A/S og EUC Lillebælt

Dronepiloterne
Frank Feldborg og Flemming Sørensen