ERFA Metals årsmøde

ERFA Metal har afholdt deres årsmøde, hvor der var et særligt fokus på grøn omstilling.

På mødet var smedens fremtidige rolle i den grønne omstilling  centrum for diskussionerne blandt de deltagende. Danmark står til at mangle mange tusinde erhvervsuddannede – heriblandt smede.
Derfor skal der fokus på rekruttering og teknologi på smedeuddannelsen og på arbejdsmarkedet.

Fremtidens smed skal være en del af den grønne omstilling. Smeden bliver uundværlig i vindmølleindustrien og, når der skal produceres power-to-X anlæg. Det bliver nemlig smeden, der skal fremstille og vedligeholde det. Lige nu får erhvervsskolernes smedelærling en smule undervisning i grøn omstilling, men der skal meget mere ind i uddannelserne. Det kunne eksempelvis være svejserobotter.” Fortæller Karsten Jensen – uddannelsesleder på EUC Lillebælt.

Dansk Industri pegede på, at virksomhederne i den nærmeste fremtid skal have styr på sit CO2 aftryk, så man kan vise omverdenen, at man er en grøn virksomhed. Det skal være attraktivt at være en grøn virksomhed.

Ved årets paneldebat kom de tre organisationer, Tekniq Arbejdsgiverne, Dansk Metal og Dansk Industri med hver deres input omkring den teknologiske udvikling og grønne omstilling. “Som faglærer er det godt at høre, hvad de har at sige. For de sidder med noget, som vi ikke gør i hverdagen. Derfor har de også nogle helt andre perspektiver, som man kan bruge til at få en ide om, hvad der skal med ind i skolerne.” – afslutter Karsten Jensen.

Vi havde endvidere vores egen bæredygtighedskonsulent Tobias Olsen til, at bidrage med en ny vinkel på hvordan smeden kan spille ind i den grønne omstilling. hvor det herved gav kompetenceudvikling til de deltagende undervisere fra andre skoler.

Der var samlet 44 deltagere fordelt fra 19 skoler dækkende hele landet.