I et samarbejde mellem Industriens Uddannelser, Processkolen i Kalundborg og EUC Lillebælt er vi i gang med at udvikle et nyt speciale til procesoperatøruddannelsen, der har den grønne omstilling i fokus.

I specialet kommer eleverne til at specialisere sig inden for de 5 fag CO2, Energioptimeret produktion, Elektrificering, Biogas & – brændstof og termisk energi samt Power-To-X.

I videnscenteret har vi netop gennemført 2 vellykkede workshops for virksomheder og andre skoler. Den ene workshop foregik på EUC Lillebælt, mens den anden foregik på Processkolen i Kalundborg. Deltagerne var inviteret til at snakke om det nye procesoperatørspeciale, der har fokus på grøn energiomstilling. Deltagerne fik mulighed for at være med til at forme fremtidens procesoperatør sammen med videnscentret, EUC Lillebælt, Processkolen og Industriens Uddannelser.

Blandt de deltagende virksomheder var blandt andre Dansk Offshore, Kredsløb A/S, Carlsberg, Saint Gobain, Mirit Glas, Lindegas UCH, Fors A/S, Air Liquid Danmark A/S, FMC, Green Hydrogen Systems, Kalundborg Refinery A/S, FUJIFILM Diosynth Biotechnologies, Schultz Stevedoring A/S og Novo Nordisk.
Virksomhederne kom med deres input til, hvordan et procesoperatørspeciale med fokus på grøn energiomstilling skulle formes, så det passer til virksomhedernes grønne omstilling, dagligdag og produktion.

Blandt de deltagende erhvervsskoler var ZBC, NEXT og selvfølgelig Processkolen i Kalundborg og EUC Lillebælt. Både ZBC og NEXT kom også med gode og brugbare input til, hvordan specialet skal udformes, som vil blive taget med i den endelige udarbejdelse af specialet.

Efter mødet med de forskellige interessenter kunne vi glæde os over, at flere virksomheder allerede er klar til at tilbyde deres procesoperatørlærlinge- og medarbejdere et speciale i grøn energiomstilling.
Vi forventer at specialet åbner for elever til august i 2023.