Inspiration til teambuildingøvelse

Hvis du mangler inspiration til en teambuildingøvelse, så læs med her.

Udover almindelig undervisning og blive klogere på, hvilken uddannelse de skal tage, bliver GF1 eleverne på EUC Lillebælt også udsat for nogle forskellige teambuildingsøvelser.
Underviserne Keld Frederiksen og Inger Dahl Nissen fra procesoperatøruddannelsen har lavet en teambuildingsøvelse til deres EUX GF1 elever.

Eleverne skulle have fokus på kommunikation, balance og selvfølgelig samarbejde. Eleverne blev delt op i to hold med fem på hver – et hold fra Fyn og et hold fra Jylland.
Øvelsen gik ud på, at eleverne skulle lave en stor trekant ud af nogle pæle, der skulle sættes sammen med reb. Der skulle være 4 lange stykker reb bundet fast til trekanten, som skulle holdes af en person hver. Den femte person skulle stå inde i trekanten. Formålet var at transportere personen inde i den stående trekant. Dette krævede balance, kommunikation, samarbejde og ikke mindst gode armmuskler, hvis man spørger eleverne. Til sidst konkurrerede de to hold mod hinanden, hvor de skulle se, hvilket hold der kom først over målstregen, som i dette tilfælde var Keld Frederiksen.

Alle EUX GF1 eleverne kommer direkte fra folkeskolen og mange ved allerede, hvilken uddannelse de gerne vil tage. Ligesom ude i virksomhederne, skal eleverne også samarbejde med forskellige faggrupper med forskellige interesser og kompetencer under deres GF1 forløb. Derfor var denne teambuildingsøvelse også rigtig god for eleverne at prøve.

Eleverne syntes det var rart at komme ud og bruge kroppen og hovedet på en anden måde end de plejer, når de er i skole.

Keld Frederiksen introducerer eleverne til øvelsen

Holdet fra Fyn binder pælene sammen til en trekant

Holdet fra Jylland afprøver trekanten og formålet med den