Lærlinge fra EUC Lillebælt får det til at regne med pokaler

Fredag den 10. juni 2022 blev årets DM for Transportlærlinge afholdt på ZBC i Slagelse.
10 lagerlærlinge og 14 chaufførlærlinge deltog i konkurrencen.
Fra EUC Lillebælt deltog de 2 chaufførlærlinge Nicolai Mathiesen, der til daglig er i lære hos E. Christensen og Søn og Magnus Johansen, der er i lære hos Danish Agro. Fra lageruddannelsen deltog Christian Mikkelsen, der er i lære hos Astina.dk i Grindsted og Jakob Poulsen, der er i lære hos Otto Schachner i Taulou. 

Inden konkurrencen havde de 4 lærlinge 4 dage til at forberede sig på konkurrencen. ”Vi har fået et kompendie, hvor der står, hvilke discipliner vi kan komme ud for, så vi kan øve os. Men vi får også 50 spørgsmål, som vi kun får 10 minutter at svare på, og dem kan vi ikke forberede os på”, fortæller Magnus Johansen.

Selvom kompendiet gjorde det muligt for lærlingene at danne sig et overblik over det de kunne forvente, skabte det også en smule nervøsitet. Nicolai var mest nervøs for Kran-disciplinen, fordi han ikke betjener en kran til daglig. Magnus var mest nervøs for disciplinen Lastsikring, fordi der er meget forarbejde og regning forbundet med den disciplin. Christian ville helst køre en stor bue uden om disciplinen Varesalg, hvor man blandt andet skal pakke paller forsvarligt med en gaffeltruck og lave en del forarbejde. Jakob var mest nervøs for disciplinen Langgods, fordi det ikke er en del af hans arbejde i hverdagen.

Trods den spændte og lidt nervøse stemning, glædede de sig alle til den store oplevelse det er at være med i DM for Transportlærlinge 2022.

1. pladsen gik til

Alle de deltagende lagerlærlinge skulle igennem 5 discipliner i alt. Da alle discipliner var gennemført kunne man se, hvordan pointene var fordelt ud på deltagerne. Der blev både fundet en vinder for hver disciplin og en overordnet vinder blandt chaufførlærlingene og lagerlærlingene.

Den overordnede vinder inden for lager blev Jakob Poulsen, der udover at vinde hele konkurrencen blandt lagerlærlingene, også løb af med en 1. plads i disciplinen Præcision og en 3. plads i Stuvning af container.

Det var en fed oplevelse. Det var første og sidste gang, at jeg havde mulighed for at deltage i konkurrencen. Om et halvt år er jeg nemlig færdigudlært. Så det var spændende bare at være med.” fortæller Jakob Poulsen.

Lagerlærlingene skulle blandt andet køre en del i gaffeltruck under konkurrencen. ”Jeg er ikke vant til at køre de gaffeltrucks, som vi skulle køre i. Men hvis man kan køre gaffeltruck, kan man som regel finde ud af at køre de fleste slags. Så jeg fandt heldigvis hurtigt ud af det. Den sværeste disciplin for mig var Langgods. Jeg kører det ikke til daglig og disciplinen gik ud på, at man skulle køre igennem en port med nogle lange emner og læsse det på et lad.”

Vandt trods bump på vejen

Jakob havde, uden grund, ikke nogen super god mavefornemmelse undervejs i konkurrencen, og den blev kun endnu værre da han nåede til de 50 faglige spørgsmål. ”Jeg var en af de første der skulle op, og man skulle starte med nogle spørgsmål, hvor man skulle bruge en lommeregner. Den første lommeregner jeg fik virkede ikke, og heller ikke den anden. Så jeg fik kun svaret på 42 ud af de 50 spørgsmål, og fik 70 % rigtige.”

Da konkurrencen var færdig samledes alle deltagerne i kantinen og ventede spændt på dommernes resultater.

For første gang i nogle år regnede det nærmest med pokaler til lærlinge fra EUC Lillebælt – 8 i alt vundet af 3 lærlinge.

Udover Jakob Poulsens 3 pokaler fik Magnus Johansen fra chaufføruddannelsen 2 pokaler med hjem. Han fik en 2. plads i disciplinen Forvogn/hænger og en 2. plads i kran øvelsen.

Derudover løb Victor Gødvad Sørensen med en overordnet 2. plads for chaufførlærlinge og 2 pokaler  – en 1. plads og en 3. plads i to discipliner.

 

 

Jakob Poulsen øver sig i disciplinen Langgods

Chaufførlærling Magnus Johansen ses til venstre

Jakob Poulsen med sine 3 pokaler