AR-briller anvendes i undervisningen

AR-briller anvendes i undervisningen

 

Videnscenter Procesteknologi besøger elever og undervisere på guldsmedeuddannelsen for at vise og fortælle om AR-teknologiens geniale muligheder.

AR står for Augmented Reality og er en teknologi, hvor brillens indhold og digitale verden vises som et lag oven på den virkelige verden.

Guldsmedeelever der sidder i corona-isolation, eller opholder sig på andre skoler, kan følge direkte med, når underviseren udfører en bestemt øvelse og kan samtidig stille spørgsmål til teknikker, værktøjer og metaloverflader. AR-brillerne, der sidder på underviserens hoved, er koblet til Microsoft Teams, så eleven kan følge med via sin computer.
AR-briller ville også kunne benyttes af en elev, så eleven kan få omgående instruktioner og vejledning af en underviser, der befinder sig på en anden skole. Underviseren følger med på sin computer via Microsoft Teams og kan derigennem vejlede eleven, imens eleven sidder med sine opgaver.
Billederne viser et eksempel på, hvordan det ser ud, når en elev bliver instrueret i, hvordan hun holder på et emne, når metallet skal slibes. AR-brillerne kan derfor bruges til at dele viden omkring teknikker og konkret udførelse af et stykke arbejde, imens der også kan stilles spørgsmål til arbejdet.

Faglærer Lonny Fechner på guldsmedeuddannelsen fortæller ”Det fungerer nærmest som sidemandsoplæring. AR-brillerne er en alletiders metode”.
Industritekniker og overlærer Michael Westermanns reaktion på AR-brillerne var også yderst positiv ”Det her er meget spændende. Jeg kan virkelig se, at de ville kunne bruges.”
Værkstedsassistent Klaus Bjerregaard har opdaget AR-brillernes overordnede anvendelsesmuligheder ”Man ville let kunne få support, hvis man tog disse briller på, og der var en teknikker i den anden ende, som kunne instruere en i, hvordan man f.eks. reparerede en kompliceret maskine”.

Videnscenter Procesteknologi tilbyder en gratis demonstration af AR-brillerne, uanset hvor i landet du befinder dig.
Kunne det være relevant for din erhvervsuddannelse, er du velkommen til at kontakte
Jakob Dannesboe –  jdn@eucl.dk