Børn trækker i arbejdstøjet på EUC Lillebælt

EUC Lillebælt har i denne uge haft et ekstra ungdommeligt præg. I samarbejde med Middelfart og Fredericia Kommune, har lokale børn haft mulighed for at besøge EUC Lillebælt og prøve kræfter med både smede- og træfaget i deres sommerferie

Kommunerne udbyder, hen over sommeren, en række sommeraktiviteter før børn, og på EUC Lillebælt har de altså haft muligheden for at trække i arbejdstøjet og træde i en smeds eller tømrers fodspor for en dag. Det er ikke første gang, at EUC Lillebælt deltager som bidragsyder til børnenes sommerferieaktiviteter – skolen havde også sidste år fornøjelsen af at invitere et hold unger inden for til en hyggelig og lærerig dag.

Også i år viste EUC Lillebælts tilbud sig at være populære aktiviteter, og det vrimlede derfor med børn i værkstederne henholdsvis tirsdag og onsdag, hvor aktiviteterne blev afholdt. I smedeafdelingen gik både børn og faglærerne til opgaven med stort enagement, og børnene kunne stolt fremvise deres nylavede smedeprojekter ved arrangementets udgang. Som udgangspunkt skulle børnene lave deres egen fjeldgrill, men der blev også tid til at lave individuelle projekter. Der blev derfor lavet både bordskånere, rammer, huse, Captain America-skjold og Minecraft-tilbehør.

Dagen blev afsluttet uden for med et grill-arrangement ude i gården, hvor forældrene kunne komme forbi og få en bid med. Børnene udtrykte stor glæde ved arrangementet, og de berettede ivrigt om deres dag til forældrene over pølser og sodavand. Dagen var på alle måder en succes, og vi håber på at se de ivrige unger igen til sommeraktiviteterne næste år, og måske endda som elever på EUC Lillebælt engang i fremtiden.

Faglærer Mikael Kristiansen og uddannelsesleder Karsten Jensen instruerer børnene i smedeværkstedet på EUC Lillebælt

Børnene skulle bl.a. lave en lille fjellgrill, som de bagefter kunne tage med hjem til deres forældre

Børnene fik også mulighed for at lave deres egne projekter - i dette tilfælde er projektet et Captain America-skjold

Victoria fremviser stolt sin fjeldgrill

Bagefter var der grill og hygge i gården