HTX-lærere fra Aalborg bliver klogere på robotteknologi

Tom, Preben og Karin er alle tre undervisere på Aalborg tekniske gymnasium, HTX,  og har valgt at tage et kursus i robotteknologi på EUC Lillebælt, hvor de lærer at arbejde med Dobot robotarmen.
”Grunden til at vi vil have kurset, er fordi vi har lavet en ny studieretning, der hedder Robotteknologi”, fortæller Preben.

Tom fortsætter – ”Vi har lige fået 12 robotarme, som vi nu skal lære at bruge. Så vi starter helt fra bunden, og dette kursus skal være med til at inspirere os til vores kommende undervisning. Så snart man kommer i gang, er det meget nemt at arbejde med robotten.”.

”Vi samarbejder desuden med universitet i Aalborg, hvor vi også tager udgangspunkt i, hvad vil de gerne have, at deres elever allerede kan, når de kommer – altså hvordan bliver eleverne bedst klædt på til deres fremtidige uddannelse?”.

”I faget El-teknik er vi lige begyndt at arbejde med droner, som også har med robotteknologi at gøre. Og så vil vi også bruge Dobot robotterne i teknologi-undervisningen. Eleverne kommer til at arbejde med alt fra programmering til det mere tekniske og teoretiske.”, fortæller Karin.

Preben, Karin og Tom sidder med hver deres Dobot-robotarm