Corona-krisen har sat begrænsninger og knust drømme for mange mennesker. Det gælder også for de unge, der bliver ny-udklækkede studenter til sommer. I år vil mange vælge, at gå i gang med en videregående uddannelse i stedet for at bruge et sabbatår på at arbejde, tjene penge og holde en fortjent pause fra de tunge skolebøger. 

Drømmen om et sabbatår må droppes af mange studenter. Men heldigvis findes der andre alternativer, hvor det er muligt at tjene gode penge og få opbygget nyttig erhvervserfaring. Alternativet, der kan ses som en endnu bedre løsning end et traditionelt sabbatår er, at tage en erhvervsuddannelse.

Studenterfordele på erhvervsuddannelserne:

Studenter, der vælger en erhvervsuddannelse, får automatisk merit for nogle af fagene, afhængig af uddannelsen. Det er derfor muligt at lave en kortere uddannelsesaftale. Derudover kan studenter også komme i ny mesterlære, hvor uddannelsen også fuldføres hurtigere.

Fordelen ved at tage en erhvervsuddannelse er, at der medfølger løn fra dag 1. De unge får ikke kun en uddannelse og specialiseret erhvervserfaring, de får også en billet til en nemmere jobsøgning samt fordele, når de skal søge om optagelse på en videregående uddannelse.

På mange erhvervsuddannelser er det muligt for eleverne at komme nogle uger til udlandet for at arbejde og opbygge erfaring. Dette med alt betalt i samarbejde med ERASMUS+.

 

Erhvervsuddannelser:

På EUC Lillebælt finder du bl.a. vælge uddannelserne

På Kold College finder du bl.a. vælge uddannelsen