EUC Lillebælt samarbejder med Lier i Norge om et udvekslingsforløb for lagerelever. I ugerne 11-12-13 skal to af lager og logistisk eleverne fra EUC Lillebælt derfor krydrer deres uddannelse med et ophold i Norge, mens fire lagerelever fra Norge kommer til Danmark. To af nordmændene skal være hos Danske Fragtmænd, mens de andre to skal til LEGO.

Linette Hebsgaard Kristensen er én af de to danske piger, der skal til Norge. Til daglig er hun i lære hos Prime Cargo i Kolding. I Norge skal hun være i virksomheden Thanke A/S i Lier ved Drammen og bo i Bærum nær Oslo.

”Jeg håber, at det bliver en god oplevelse, og jeg glæder mig til at se, om der er forskel på, hvordan de driver et lager. For eksempel har Prime Cargo et robotsystem, som de også har i den norske virksomhed, så det bliver spændende at se, om det fungerer på samme måde.”

”Og så er jeg spændt på at møde de mennesker, som jeg skal arbejde sammen med. Det eneste som jeg er lidt nervøs for er, om vi kan forstå hinanden. Ellers må vi jo snakke engelsk.”, fortæller Linette.

Linette har ikke været i Norge før. ”Jeg skal ud og se noget, som jeg ikke har set før. Norge har jo en speciel natur, som jeg ser frem til at opleve.”

I Bærum skal Linette dele lejlighed med Pernille Rohde Bagger. ”Jeg kender Pernille i forvejen, fordi vi har gået på skole sammen, så da jeg fandt ud af, at hun også skulle med, var det lidt nemmere at sige ja til at tage af sted. Det er altid rart at vide, at man trives med den, man skal bo sammen med.”

26-årige Pernille Rohde Bagger er lærling ved Bygma i Kolding. ”Jeg skal til ASKO i Lier ved Drammen i Norge. Min arbejdsplads har bakket mig meget op i at skulle tage af sted. De gik meget op i, at det skulle være den rigtige beslutning for mig og passe med mit privatliv.”

Pernille fortæller, at hun gik i gang med lageruddannelsen, fordi hun var et sted i sit liv, hvor hun skulle finde på noget nyt. ”Jeg har været lagervikar i en del år, og har altid været glad for selve arbejdet. Lige nu foregår meget af mit arbejde i Bygma manuelt, så jeg glæder mig til at komme til ASKO, hvor de har et højteknologisk lager, som jeg skal prøve at arbejde med.”

På turen forventer Pernille at få en bredere viden omkring lagerarbejdet og se nogle kulturforskelle. ”Jeg er spændt på de erfaringer, som jeg vil få, og om turen lever op til mine forventninger. Og så er jeg nervøs for sejlturen, jeg lider nemlig meget af transportsyge, så der skal købes søsygepiller og transportarmbånd.”, fortæller hun med et grin.

Ud over oplevelsen får Linette og Pernille noget erfaring, som pynter på deres CV og en mulighed for at bruge deres erfaring et andet sted.