Lasse er blandt de 6 bedste smedelærlinge i Danmark 2020

DM i SKills 2020

Lasse Aistrup Dalgård deltog fra torsdag den 16. til og med lørdag den 18. januar i DM i Skills i Bella Center Copenhagen. Han konkurrerede mod 5 andre smedelærlinge, der alle er ved at uddanne sig til klejnsmede. I konkurrencen skulle de lave et løbehjul. ”Jeg følte, at det gik rigtig godt, lige indtil jeg kom til at lave en fejl til sidst. Det var selvfølgelig vildt ærgerligt, men jeg er bare stolt over at have været med. Det har uden tvivl været en fed oplevelse.”

I løbet af de 3 dage, hvor konkurrencen stod på, var Lasse og de andre deltagere til fri skue for de mange besøgende. ”Det var en lille smule stressende med alle de tilskuere. Det er ikke noget man lige er vant til. Men jeg har forsøgt at skabe en god stemning, og vi har alle været gode venner.”

De 6 smedelærlinge har konkurreret i discipliner som rørbukning, flammeskæring og elektrodesvejsning. ”Det der overraskede mig mest var, at elektrodesvejsningen gik så godt – det plejer den nemlig ikke at gøre. Vi skulle hele tiden deles om de maskiner og værktøjer, der var til rådighed. Fredag var den dag, jeg følte mig mest presset. Alle delene skulle samles og vi havde travlt, men jeg blev færdig til tiden.”

”Det har været en udfordrende og sjov oplevelse at være med i DM. Jeg har fundet ud af, hvor meget jeg egentlig kan under pres. Jeg har fundet min grænse, og har lært mig selv bedre at kende. Hvis man godt kan lide udfordringer, kan det helt klart anbefales at være med i DM i Skills. Og så er det jo fedt, at kunne skrive på CV’et. Det har været en oplevelse for livet.”, afslutter Lasse.

Klejnsmedenes spot til DM i Skills

Dommeren voterer

Lasse Aistrup Dalgård med sit færdige projekt

Lasse Aistrup Dalgård foran klejnsmedenes spot

Alle 6 klejnsmededeltageres færdige projekter