19-årige Lasse Aistrup Dalgård forbereder sig på livet løs til DM i Skills, der finder sted i Bella Centeret fra den 16.-18. januar 2020. I slutningen af oktober sidste år vandt han regionsmesterskaberne i Skills inden for smede, hvor han røg direkte videre til DM.

På EUC Lillebælt øver han sig i de forskellige discipliner, som flammeskæring, pladebuk, elektrodesvejsning og rørbukning. ”Lige nu er jeg overhovedet ikke nervøs. Det var jeg heller ikke til regionsmesterskaberne, før jeg så de andre deltagere. Jeg synes, de så ret hårde ud, og så var de dygtige.”, fortæller Lasse.

Lasse er til daglig smedelærling hos ReTec i Haderslev, og går i skole på EUC Lillebælt i Fredericia. Han har lige afsluttet sit 3. hovedforløb. ”Jeg ville egentlig gerne have været mekaniker, men på 1. grundforløb skulle vi se, hvordan er at være smed. Vi skulle lave nogle mooncar-lignende cykler, som var mega sjove at køre på. Og så blev jeg fanget af faget.”

”Jeg havde dog aldrig regnet med, at jeg skulle være med til noget så stort som DM i Skills. I starten havde jeg faktisk heller ikke lyst, men nu synes jeg, det er fedt. Jeg kan godt lide at blive udfordret og blive endnu bedre til håndværket.”

Til DM i Skills får de i alt 8 deltagere inden for smedefaget 17 timer fordelt på 3 dage til at færdiggøre deres projekt, som de bedømmes ud fra. ”Rent visuelt skal det være kønt, alt skal være lige og med pæne vinkler osv. Jeg synes selv, at jeg er god til at arbejde under pres. Det er faktisk lidt motiverende for mig, når jeg bliver presset lidt. Men jeg ved ikke helt, hvordan jeg får det med, at alle de besøgende kan komme og kigge på mig, imens jeg knokler på.”, griner han.

”Jeg forventer, at konkurrencen bliver hårdt, men at det kommer til at gå godt. Og så forventer jeg at blive udfordret. Lige nu frygter jeg mest, at komme på sidstepladsen. Samtidig glæder jeg mig til at vide, hvilken placering jeg får.”

”Både min familie og mine venner siger, at jeg da bare vinder det. Så der er da lidt pres fra dem også. Uanset hvad, skal jeg nok gøre mit bedste.” Afslutter han.

Lasse Aistrup Dalgård på smedeværkstedet på EUC Lillebælt - Forberedelse til DM i Skills
Lasse Aistrup Dalgård med sit vinderprojekt til regionsmesterskaberne