I samarbejde med Erasmus+ har 5 smedelærlinge fra EUC Lillebælt været 2 uger i Hamborg i Tyskland for at besøge skolen BS04. Blandt de 5 smedelærlinge var Søren Madsen og Simon Jensen med på turen. Formålet var at se, hvordan smedelærlinge i Tyskland arbejder og få skabt nogle gode venskaber. De 5 tyske lærlinge har desuden også været på besøg hos deres danske kammerater.

Søren og Simon fortæller, at de hver især blev koblet sammen med en tysk smedelærling. De danske smedelærlinge var med hver deres tyske kammerat på arbejde i 3 dage. Søren var i virksomheden Hochbahn, der reparerer og vedligeholder toge. Simon var i en virksomhed, der arbejder med containerskibe. Resten af tiden var de på skolen BS04.

De fortæller begge, at kommunikationen gik rigtig godt. De snakkede en masse engelsk, og blev derfor automatisk bedre til sproget. Fagligt fik de lært en masse om tegning. Her i Danmark er de vant til at tegne i computerprogrammet Inventor, hvor de i Tyskland er vant til at tegne i hånden. Men de lærte en masse nyt om arbejdstegninger.

Søren og Simon er begge enige i, at det har været en god oplevelse – Vi er blevet mere selvstændige og har fået nogle gode venner. Vi skriver stadig med dem fra Tyskland, selvom vores besøg er ovre, fortæller de.

Tyske og danske smedelærlinge samt deres undervisere
Tyske og danske smedelærlinge på Gokart tur