Opskriften på en god klasse

 

I en klasse med 16 industrioperatørelever er stemningen og sammenholdet rigtig godt – faktisk bedre end sædvanligt.

De har alle arbejdet med det samme produkt, og har derfor brugt hinanden meget. Alle elever kommer fra enten Lillebælt eller Brabrand Mejeri, der begge lukker, hvilket betyder at ingen skal tilbage til deres gamle arbejdsplads. For nogle er fremtiden efter endt uddannelse allerede sikret, for andre er den stadig usikker.

Underviserne roser klassen til skyerne for deres fantastiske sammenhold. Men hvordan har de fundet opskriften på en god klasse?

Kasper på 26 år kommer fra Lillebælt Mejeri. Han mener, at den samme humor har stor betydning for, hvorfor de alle har det så godt sammen.

Dorthe og Susie fra Lillebælt Mejeri beskriver klassen som rummelig, hjælpsom og uden kliker. De fortæller, at de altid er blevet delt op i grupper af underviserne, hvor grupperne stort set aldrig har været de samme. De har også fået faste pladser. Det har været en god måde at komme til at kende hinanden på.

Dorthe og Susie påpeger også at da de får mad fra Arla og sidder samme sted og spiser deres frokost hver dag. De samles helt naturligt omkring måltiderne. Der er ikke nogen, der skal i kantinen, eller ud at købe mad andre steder.

Derudover er der fri kopiering, hvilket klassen har benyttet sig meget af. Det har nemlig betydet, at de nemt har kunnet dele ud af hinandens noter og hjælpe hinanden fagligt.

Per og Laila kommer fra Brabrand Mejeri. Per fortæller, at der i klassen er plads til forskelligheder. ”Vi kommer jo alle fra produktionsvirksomheder, hvor der arbejder mange forskellige typer af mennesker.”. Per er blevet så vild med at læse, at han har besluttet sig for at læse videre på Aarhus TECH til ejendomsservicetekniker. Laila har fået arbejde på Hobro Mejeri.

Hele klassen er enige i, at deres alder har stor betydning for det gode sammenhold. Alle er voksne mennesker, der gør noget ud af at være der. De går meget op i deres uddannelse og løfter hinanden i flok. Folk møder ofte lidt før og bliver gerne lidt længere, hvis man skal have en opgave færdig, og så er der respekt for hinanden.

Industrioperatøreleverne