En drengedrøm der gik i opfyldelse

21-årige Lasse Loch Holgersen har, på trods af sin gymnasiale baggrund, valgt at tage en erhvervsuddannelse. Det var af ren og skær interesse, at han i 2016 søgte en stilling hos LEGO som Lager & Logistik lærling. Lasse har altid været vild med LEGO, det var derfor en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han fik lærepladsen.  

Interessen for lagerarbejdet startede, da Lasse fik et studiejob på et lager ved siden af sin HHX.  Et par vagter i ugen udviklede sig hurtigt til en vagt hver dag efter skole ”Jeg var bare rigtig glad for mine kolleger og for selve arbejdet.”, forklarer han.

”Da jeg var færdig på HHX, så jeg, at LEGO søgte en medarbejder til deres råvarelager. Jeg søgte stillingen med det samme, og kom til samtale. Efter 4 dage i praktik, for at se om det var noget for mig, fik jeg tilbudt jobbet og sagde selvfølgelig ja tak.”

Ingen skoletræthed

LEGO samarbejder med erhvervsskolen EUC Lillebælt, der af samme grund er med til at uddanne LEGO’s lagerlærlinge. Netop på grund af Lasses gymnasiale baggrund var det i skoleperioderne nødvendigt med ekstra læsestof i starten. ”Mange af de opgaver vi fik i starten var ret nemme for mig. Men nu synes jeg, at de er tilpas svære – og det kan jeg godt lide.”

Selv når Lasse er på skole, sørger LEGO for, at han har det godt. ”Min chef besøger mig nogle gange på skolen, for at se om det går godt. Det er faktisk ret motiverende, fordi jeg gerne vil vise, at jeg klarer mig godt.”, fortæller han, og tilføjer, at han ikke har fået en karakter under 10 endnu.

Lasse Loch Holgersen bliver ofte spurgt, hvorfor han har valgt en erhvervsuddannelse, når han nu har en studentereksamen. ”Lagerarbejdet har virkelig fanget min interesse. Det bedste ved arbejdet er, at det er en blanding af administrativt arbejde og fysisk arbejde. Jeg har vildt mange muligheder for at bygge videre på uddannelsen, når jeg er færdig, og så er det da fedt at være en del af så stor en virksomhed.”, fortæller han med stor begejstring.

”Jeg startede på HHX, fordi en studievejleder opfordrede mig til det. Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg har taget den, for så har jeg noget at falde tilbage på, hvis det bliver nødvendigt – men lige nu er det lagerarbejdet, jeg brænder for.”

”Det bedste ved Lager & Logistik uddannelsen er, at man arbejder mere end man går i skole – som regel er man på skole i én måned og på arbejde i to, og sådan kører det indtil man er færdig. Hvis man er lidt skoletræt og godt kan lide at bruge sin krop, er det helt sikkert en god uddannelse.”, fortæller han.

LEGO-lærling

Lasse Loch Holgersen er LEGO’s første Lager & Logistik lærling. Sammen med de andre lærlinge på råvarelageret har han under hele sin læretid en mentor tilknyttet. ”Han sørger for, at jeg har noget at lave, at mine opgaver svarer til det jeg har haft om i skolen og, at jeg har det godt. Vi er gode til at kommunikere sammen omkring alting – og så er jeg bare utrolig glad for ham.”, fortæller han.

Om lagerarbejdet fortæller han, at han er meget ’ude på gulvet’ og køre truck. Han tager sig af varemodtagelse, forsendelse og sørger for, at der kommer materialer ud til produktionen ” Jeg har faktisk mange forskellige opgaver, og kommer også tit rundt i de andre afdelinger, så jeg får en fornemmelse af, hvordan hele virksomheden hænger sammen.”

LEGO sørger for, at der er et godt sammenhold mellem deres 70-80 lærlinge. Da Lasse startede hos LEGO var han med til at arrangere virksomhedens to årlige lærlingeture. ”Den ene tur foregår som regel i udlandet, og den anden her i Danmark. Turene starter altid med et virksomhedsbesøg, så vi kan se, hvad de gør andre steder, og slutter af med noget mere underholdende – vi har det faktisk som blommen i et æg.” På grund af svendeprøven, der venter lige om hjørnet, står Lasse ikke længere for at arrangere lærlingeturene.

 

Store ambitioner

Efter svendeprøven vil Lasse gerne læse videre til lagerdisponent. ”Som disponent får man mere ansvar og flere administrative opgaver. Mit mål er at blive lagerchef på LEGO. Jeg elsker udfordringer og siger aldrig nej til at prøve noget nyt.”, fortæller Lasse.

Derfor takkede han heller ikke nej, da han blev udtaget til DM i Lager & Transport 2018 af EUC Lillebælt. ”Jeg og en af mine gode venner blev udtaget til DM i sommers. Vi havde kun en uge til at forberede os til konkurrencen. Vi var i alt 15 deltagere, hvor jeg kom på en 6. plads og fik et trofæ for teori og stabling af paller i container.” Lasse fortæller desuden, at konkurrencen indebar en masse forhindringer og opgaver, der skulle løses til perfektion og på tid.

”Andre skal vælge at arbejde med lager, fordi opgaverne er en blanding af stillesiddende og fysisk arbejde. Man får mange forskellige opgaver og virkelig mange gode værktøjer, som man kan bruge i fremtiden. Der er mange muligheder for at uddanne sig videre til noget andet, hvis det er det man vil.”, afslutter han.