'Dobot i undervisningen - suction cup'

Videnscenter Procesteknologi anvender også robotter

 

DOBOT MAGICIAN er en multifunktionel robotarm, der er så lille, at den kan stå på skrivebordet. Den kan udføre forskellige opgaver – gribeklo, vakuum, 3D printning, lasergravering, skrivning og tegning. Værktøjerne kan skiftes ud alt efter, hvilken opgave robotten skal udføre. I dette undervisningsforløb anvendes sugekoppen (suction cup), som værktøj.

Robotten understøtter kinesisk og engelsk, hvor engelsk er det foretrukne sprog hos både elever og undervisere. Dobot kan styres på to måder. Den kan styres manuelt med ’lær mig’- funktionen, hvor den manuelt vises, hvordan den skal bevæge sig. Eller den kan styres med programmeringsfunktionen.

Den er god, hvis du kan lide at programmere, eller hvis du gerne vil lære at programmere. Til at programmere robotten bruges Google Blockly, der er indbygget i Dobot Studio Softwaren.

Robotten kan eksempelvis programmeres til at udføre en bestemt bevægelse – hvis bevægelsen skal ændres, skal robotten programmeres om.

Der hører et transportbånd med sensorer til robotten. Disse undervises der i, i det sidste og tredje forløb.

DOBOT MAGICIAN kan bruges i undervisningen af procesoperatører, industrioperatører, mejerister, lagermedarbejdere og smede. Men den kan også bruges i undervisningen af folkeskoleelever, gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser, hvor teknologi er på dagsordenen.

Se mere om DOBOT MAGICIAN via linket:

https://www.youtube.com/watch?v=yrKs_JySBGU

 

For at give viden om robotteknologi videre til unge elever og undervisere tilbyder vi derfor GRATIS undervisning. Det eneste du som underviser skal gøre er, at forberede dine elever.

En forberedelse kunne indebærer:

  • Information om robotter – hvad er en robot og hvad kan den bruges til?
  • Hvilken betydning har robotter for os mennesker ude på arbejdsmarkedet?

Til undervisningen skal alle elever og undervisere medbringe egen PC med Windows 10.

Tilmeld jer via Oline Choon Pedersen (kommunikationsmedarbejder).
olin0297@eucl.dk

OBS: For at få mest ud af undervisningen skal der max. være 2 elever til hver robot – Videnscenteret har 12 robotter.