Mejeristuddannelsen på Kold College fik besøg af 7. klasse

 

7. klasse fra Provstegaardskolen var på deres første besøg på Kold College onsdag den 20. marts. Eleverne skal besøge erhvervsskolen i alt fire gange, hvor de første gang besøgte mejeristuddannelsen og lave deres egen is.

Derudover skal de snuse til uddannelserne bager, kok og til sidst de naturfaglige fag. Klasselæreren fortæller, at besøgene skal introducere eleverne til de forskellige erhvervsuddannelser, men også vise dem, at der findes andet end det almindelige gymnasium og HTX – man kan sagtens vælge en spændende og kreativ erhvervsuddannelse.

Besøget faldt på et godt tidspunkt, da skolekøkkenet på Provstegaardskolen er under renovering. Eleverne havde derfor ikke haft madkundskab i et stykke tid. Det var derfor sjovt for eleverne at komme ud og være i et køkken igen, specielt fordi mange har madkundskab blandt deres ynglings fag.

Eleverne var begejstrede for den opgave de fik i køkkenet, hvor de skulle lave deres egen is. Drengene konkurrerede om, hvem der kunne piske hurtigst, og pigerne eksperimenterede med farver og smage. Kreativiteten blev flittigt brugt, da eleverne skulle lave deres egen topping til isen.

Da isen endelig var færdig, sad alle og nød deres egen hjemmelavede is – nogle is havde mere topping på end andre.