Malthe dyrker mikrobiologi og nye venskaber på skolen

 

At kaste sig over bakterier og mikrobiologi lyder måske lidt nørdet, men faktisk er det en meget social oplevelse for 23-årige Malthe Sørensen fra Hobro, der er ved at uddanne sig som mejerist på Kold College i Odense. For her bor han på skolehjem, så han både får mere tid til det faglige og til at få nye venner.

 

Når 23-årige Malthe Sørensen forlader sin lejlighed i Hobro søndag aften for at følge timerne på mejeristuddannelsen på Kold College i Odense, kommer han ikke hjem før fredag aften. For han bor på erhvervsskolens skolehjem, og han synes, det er en spændende måde at tage sin uddannelse på, fordi det skaber et helt anderledes studiemiljø.
– Det eneste sted, man kan tage mejeristuddannelsen i hele Nordeuropa, er faktisk på Kold College i Odense. Så da jeg efter gymnasiet arbejdede som maskinoperatør på Arla i Hobro og fik tilbudt en læreplads som mejerist, var det her jeg skulle til i skoleperioderne. Men det er superfedt, at jeg så kan bo på skolehjem, så jeg faktisk sover få hundrede meter fra klasselokalet, forklarer Malthe Sørensen.

Hjælper hinanden med lektier og opgaver
Det er klart, at det faglige og sociale flyder lidt sammen, når man bor samme sted, som man er ved at uddanne sig. Men netop det er en kæmpe fordel ved studiemiljøet på en erhvervsskole, mener Malthe Sørensen, der som mejerist ofte er i gang med længerevarende forsøg med bakterier, mikrobiologi og at komponere og analysere fødevarerecepter.
–  Du kan få lov til at komme ind på skolen om aftenen, hvis du skal vende ost eller tjekke en kultur, du er ved at dyrke. Og så bruger vi også rigtig meget vores fællesarealer til at studere og hjælpe hinanden med lektierne. Vi har også gruppeopgaver, som vi laver uden for skoletiden, forklarer han.

 

Får fedt kendskab til mange typer
Trods en vis aldersspredning i Malthes klasse, er der ingen problemer med at få det sociale til at køre. Tværtimod.

– Vi har ligesom alle noget at lære af hinanden. Og folk kommer fra hele landet, så de fleste bor her. Det er superfedt, at der er så mange fritidsaktiviteter, så man altid er beskæftiget. Vi har adgang til en hal, hvor der er badminton, fodbold og volley. Der er også yoga og tegning og den slags. Eller man kan sætte sig i en sofa og spille brætspil, og så støder folk til, fortæller han og fortsætter:
– Alle snakker med alle, så man får et fedt kendskab til alle mulige mennesker. Jeg har fået nogle rigtig gode venner her, som jeg også tager ind til byen med. Og hvis man trænger til at være lidt alene, kan man altid gå tilbage på sit værelse og se en serie.

 

Planlægger job i udlandet og videreuddannelse
Når man så er klar til fællesskabet igen, er der forskellige fester på skolen at melde sig til, man kan hoppe på spinningcyklen eller booke hjemmebiografen i kælderen til en Champions League-kamp og invitere alle, der har lyst til at komme via skolens Facebookside.

-Jeg har ikke selv gået på efterskole, men dem, der har, snakker om, at det er lidt efterskoleagtigt her. Bare med lidt mere fagligt mål for øje. Så jeg har bestemt ikke fortrudt min beslutning om at skulle flytte for at kunne tage min uddannelse, siger Malthe Sørensen.
Han drømmer om at uddanne sig som mejeriingeniør, når han er færdig som mejerist. Men først vil han ud og opleve verden.
– Mejerister fra Danmark er meget velansete i udlandet, og jeg har hørt, der er gode muligheder for at få job med produktudvikling eller opbygning af mejerier i for eksempel Dubai eller Østeuropa. For en som mig, der troede, at universitetet var eneste vej efter gymnasiet, har det været utrolig fedt at finde ud af, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til. Det håber jeg, en kampagne som Ditbarnsfremtid.dk kan få fleres øjne op for. Og også få fokus på, at der altså også kan være rigtig fedt studiemiljø og masser af nye kammeratskaber på en erhvervsskole. Det har i hvert fald været det helt rigtige valg for mig, slutter Malthe Sørensen.

 

 

 

Malthe Sørensen